Si vyzval Čínské národní muzeum umění k vybudování světové prestiže

Čínský prezident Si Ťin-pching vyzval Národní muzeum umění Číny (NAMOC), aby se vypracovalo na umělecké zařízení, které se těší celosvětové prestiži.

Si, který je zároveň generálním tajemníkem Ústředního výboru Komunistické strany Číny a předsedou Ústřední vojenské komise, tuto výzvu učinil v dopise zkušeným pracovníkům a umělcům NAMOC. Nedávno napsalo 13 zkušených odborníků a umělců NAMOC dopis Siovi, v němž informovali o vývoji muzea umění a vyjádřili odhodlání přispět ke kvalitnímu rozvoji NAMOC v nové éře.

V dopise Si srdečně blahopřál a upřímně pozdravil všechny členy muzea, které slaví 60. výročí svého založení. Si uvedl, že NAMOC je svědkem živelného rozvoje umění v současné Číně a dosáhlo pozitivních výsledků v oblasti sbírek, výstav, vzdělávání veřejnosti a zahraničních výměn.

Doufáme, že NAMOC se bude při řízení muzea držet zásady, že na prvním místě je člověk, bude prosazovat základní hodnoty socialismu a tvrdě pracovat na tvorbě vysoce kvalitních sbírek, jejich využití na nejvyšší úrovni a kvalitních službách, řekl Si.

Naléhavě vyzval k úsilí o vytvoření národního a světového uměleckého místa pro docenění výtvarného umění a zvýšení kulturní gramotnosti lidí s cílem více přispět k prosperitě a rozvoji čínského výtvarného umění a k podpoře kulturního sebevědomí a sebezdokonalování.

Jako národní muzeum umění bylo NAMOC oficiálně otevřeno veřejnosti v roce 1963. Od svého založení před 60 lety uspořádalo více než 5500 významných uměleckých výstav a shromáždilo více než 130 000 exponátů z čínských a zahraničních sbírek.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy