Děkovačka před protilehlou tribunou, nikoli u »kotle«. Bylo to moje rozhodnutí, řekl Krejčí

Na Letnou se vrátil »kotel« vlajkonošů a válka s vedením Sparty skončila. Po výhře nad Brnem (3:1), kterou sledovalo před 17 tisíc diváků včetně oněch skalních navrátilců, však vítězný tým nešel na tradiční děkovačku ke »kotli«, ale slavil u protilehlé tribuny.

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí mladší, jinak velký oblíbenec fans, řekl, že šlo o jeho rozhodnutí. »Stejně jako fanoušci můžou ukázat svůj postoj, tak my na to máme právo taky. Celou dobu jsme dřeli, abychom mohli hrát o titul, a přáli jsme si tady mít fanoušky na každém utkání,« vysvětlil netradiční krok Krejčí. »Šli jsme k protilehlé tribuně proto, že byla vždycky plná a konaly se tam děkovačky. Myslím, že je to tak správně,« dodal Krejčí s tím, že příště již tým zavítá pod »kotel«.

Trenér Brian Priske uvedl, že se s rozhodnutím svých svěřenců ztotožňuje. »Akceptuji rozhodnutí hráčů. Mám rád hráče, kteří jsou schopní vzít zodpovědnost do vlastních rukou. Krejdův názor přijímám a uznávám. Projevili jsme respekt protilehlé tribuně za to, že tu s námi jsou celou sezonu. Šli jsme slavit před fanoušky, kteří tu s námi v posledních zápasech byli. Doufám, že příště opět přijdou všichni  a oslavíme spolu další výhru. Věřím, že kotel tento vzkaz příjme pozitivně, jelikož to není krok proti nim, ale uznání fanoušků, kteří nás sem chodí podporovat pravidelně. Příště budeme zase slavit všichni společně před kotlem. Potřebujeme na Letné každého, kdo miluje Spartu,« uvedl dánský trenér na klubových stránkách a dodal, že atmosféra v duelu proti Zbrojovce byla výborná.

»Kotel« bojkotoval domácí duely od loňského října na protest proti trestům zákazu vstupu, které klub udělil několika osobám za výtržnictví či porušování pravidel na stadionu. Smír uzavřely obě strany poté, co v polovině března Sparta oznámila, že umožní fanouškům, kteří dostali trest, dřívější návrat do ochozů. Podmínkou je, aby splnili stanovená kritéria. 

Další domácí zápas hraje Sparta ve středu, tentokrát v semifinále domácího poháru proti Českým Budějovicím. Na to, že jde o pohár, který bývá méně navštvovaný, se i v tomto studeném počasí dá očekávat velmi slušná návštěva. Ze vstupenek, jež šly do volného prodeje, již zbývá jen zhruba dva a půl tisíce kusů.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy