Fanoušci Nice nesmějí na zápas do Ajaccia

Po výtržnostech v Evropské konferenční lize dostali fanoušci Nice zákaz cestovat se svými fotbalisty na zápas do Ajaccia. Utkání Ajaccio – Nice se bude hrát zítra od 15 hodin. Evropská fotbalová unie UEFA již vyšetřuje výtržností fanoušků před utkáním.

Ve čtvrtek před duelem s Kolínem nad Rýnem utrpělo na stadionu zranění nejméně 30 ultras, na což francouzské ministerstvo vnitra reagovalo tím, že příznivci Nice nesmějí cestovat na Korsiku. K zákazu přispělo i chování fanoušků Ajaccia, neboť před týdnem po ligovém zápase s Lorientem (0:1) se mezi oběma tábory strhly boje na letišti po zápase. »Zákaz příjezdu platí pro jednotlivce i kolektivy,« uvedla prefektura.

Korsický klub je poslední v tabulce Ligue 1, Nice šestnácté.

UEFA zahájila vyšetřování výtržností fanoušků před utkáním Evropské konferenční ligy mezi Nice a Kolínem nad Rýnem. Hostujícímu německému klubu hrozí disciplinární postih kvůli odpalování zábavní pyrotechniky v hledišti a za házení předmětů na hřiště. Francouzský tým se bude zodpovídat za chování pořadatelů a bezpečnostní služby.

Kvůli výtržnostem musel být začátek zápasu, který nakonec skončil remízou 1:1, o hodinu odložen. Při potyčkách utrpělo zranění 32 lidí.

Klubům, které patří k soupeřům Slovácka ve skupině D (ve čtvrtek bude Kolín hostit v základní skupině Slovácko), hrozí od disciplinární komise minimálně vysoké pokuty. V úvahu připadá i uzavření stadionu a zákaz cest fanoušků na venkovní zápasy.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy