Jalonen vs. výkonný výbor. Den očekávaného rozhodnutí

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) ve čtvrtek rozhodne o budoucnosti reprezentačního trenéra Kariho Jalonena. Svazové vedení jednalo o možném odvolání finského kouče po nevydařeném mistrovství světa již dvakrát, minulý týden prezident ČSLH Alois Hadamczik oznámil, že finální verdikt padne v den, kdy bude zároveň vyhlášen vítěz 55. ročníku ankety Zlatá hokejka. Podle neoficiálních informací Jalonen ve funkci skončí a novým koučem seniorské reprezentace se stane Radim Rulík.

»Hokej řídí kolektivní orgán. Výkonný výbor tvoří jedenáct členů, devět z nich si v minulém období vybralo Kariho Jalonena. Od neúspěšného mistrovství světa mám za sebe jasno. Rozhodnutí, kdo bude trénovat na mistrovství světa v Česku, padne 29. června,« napsal Hadamczik před týdnem na Twitteru. V rozhovoru pro web iSport.cz poté řekl, že od výkonného výboru dostal zadání, aby připravil složení nového realizačního týmu.

Jedenáctičlenný vrcholný orgán ČSLH řeší Jalonenovu budoucnost od začátku června. Nejprve Jalonen a jeho asistenti předložili analýzy nevydařeného šampionátu v Rize a Tampere, kde český tým vypadl ve čtvrtfinále a obsadil celkově osmé místo, což je historicky nejhorší výsledek. Následně dostal generální manažer Martin Havlát za úkol, aby s hlavním trenérem vypracovali koncepci a vizi pro příští MS, které se v květnu 2024 uskuteční v Praze a Ostravě.

Výkonný výbor ale označil předložený materiál za nedostatečný a spekulace o Jalonenově odvolání ještě zesílily. Nahradit by jej měl trenér juniorské reprezentace Rulík, který dovedl českou dvacítku na posledním šampionátu k zisku stříbrných medailí. Osmapadesátiletý kouč, který působil u seniorského národního týmu jako asistent Vladimíra Růžičky v sezoně 2004/05, byl na začátku června potvrzen ve funkci u juniorské reprezentace. Dvacítku by místo něj měl nyní převzít Patrik Augusta.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy