Krejčí opustil reprezentaci, proti Španělsku ani v dalších duelech si nezahraje

Kádr české fotbalové reprezentace před nedělním druhým utkáním skupiny A2 Ligy národů se Španělskem opustil defenzivní univerzál Ladislav Krejčí mladší. Třiadvacetiletý hráč pražské Sparty utrpěl blíže nespecifikované zranění ve čtvrtečním úvodním zápase se Švýcarskem a do zbylých tří červnových duelů národního týmu se nestihne zotavit. Reprezentace o tom informovala na dnešní tiskové konferenci.

Krejčí ve vítězném utkání se Švýcarskem (2:1) nastoupil v rozestavení se třemi stopery jako jeden ze středních obránců a navzdory problémům dohrál až do konce. Zdravotní potíže má i další zadák Václav Jemelka, který se v minulých dnech potýkal s virózou. Trenér Jaroslav Šilhavý proto už v pátek dodatečně povolal dalšího stopera Ondřeje Kúdelu.

Český tým v červnovém termínu hraje netradičně hned čtyři utkání. Po domácích zápasech se Švýcarskem a Španělskem nastoupí 9. června v Portugalsku a o tři dny později se představí v odvetě ve Španělsku. Zbylé dva duely elitní skupiny Ligy národů odehraje reprezentace v září.

Šilhavý během červnového srazu postrádá více než 10 hráčů obvyklého kádru včetně nejlepšího útočníka Patrika Schicka či záložníka Antonína Baráka.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy