MOL Cup: rýsuje se malé pražské derby. Slavia jede do Hradce

AKTUALIZOVÁNO

Atraktivní pražské derby se rýsuje v osmifinále fotbalového MOL Cupu. Dnešní los domácího poháru hned na úvod nasměroval mistrovskou Spartu do vršovického Ďolíčku, tedy v případě, že Bohemians splní roli favorita a v jedné z dohrávek si v reprezentační pauze poradí s outsiderem z Kolína.

V této fázi soutěže už je jedno, kdo pochází z jaké soutěže, či zda reprezentoval, resp. reprezentuje Českou republiku v evropských pohárech. Každý tudíž může dostat každého. Na obávané derby »S« však v osmifinále nedošlo. Obhájce trofeje ze Slavie ovšem nebude mít v cestě mezi elitní osmičku vůbec jednoduchou roli – pojede na nový stadion do Hradce Králové. Stejný soupeř červenobílé v minulé sezoně de facto obral o titul, když po výhře v prvním ligovém kole především šokoval v tom posledním remízou 1:1 v Edenu, jež favorita stála vítězství v základní části, a tím i derby se Spartou doma.

»Na začátku sezony mě mrzelo, že nádherný nový stadion uvidíme jako poslední ze všech soutěžících v lize. V Hradci budeme hrát poslední kolo nejvyšší soutěže, los nás tam ale poslal už nyní v listopadu. Těšíme se nejen na stadion, ale i na samotný zápas, víme totiž, co pro nás pohár znamená. Je to kvalitní soupeř, který vyměnil trenéra, uvidíme, co na nás vymyslí. Doufám ale, že to i tak bude zápas hlavně o nás a o tom, zdali na hřišti soupeře uspějeme. Utkání nás čeká až za měsíc, do té doby se může stát spousta věcí, určitě ale chceme v poháru uspět, stejně jako v minulých sezonách,« řekl k losu MOL Cupu asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl na klubovém webu.

Zajímavý je i potenciální souboj Olomouce s Plzní, pokud oba tyto elitní české celky zvládnou své dohrávky na půdě soupeřů z nižších soutěží, nebo druholigová řežba Dukla Praha vs. Vyškov. A raritou je účast třetiligových Velvar, které po vyřazení Pardubic mohou myslet ještě výše. Los jim totiž přisoudil do cesty druholigovou Opavu.

Úředním hracím termínem je středa 1. listopadu, ovšem je pravědpodobné, že se mnohé zápasy budou přesouvat.

Los osmifinále:

Kolín/Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha, Žižkov/Olomouc – Mariánské Lázně/Plzeň, Velvary – Opava, České Budějovice/Chrudim – Jablonec, Dukla Praha – Vyškov, Liberec – Mladá Boleslav, Hradec Králové – Slavia Praha, Ostrava – Uničov/Zlín.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy