Muchovou připraví zranění zápěstí o dva zbývající vrcholy tenisové sezony

Světová osmička Karolína Muchová nebude kvůli zranění zápěstí startovat na tenisovém Turnaji mistryň, jenž se bude hrát od neděle, ani na listopadovém finále Billie Jean King Cupu. Finalistka letošního Roland Garros to dnes oznámila v tiskové zprávě. Kapitán Petr Pála pro týmovou soutěž v Seville povolal dodatečně Marii Bouzkovou.

Sedmadvacetiletá Muchová se potýká s bolavým pravým zápěstím od US Open, kde v září postoupila do semifinále. Od té doby neodehrála na WTA Tour ani jeden zápas a minulý týden na tiskové konferenci uvedla, že doufá, že na Turnaj mistryň do Cancúnu odletí. Nakonec se však své premiérové účasti na finále sezony musela vzdát.

»Je mi líto, že se nemohu zúčastnit Turnaje mistryň v Cancúnu. Až do poslední chvíle jsme se s lékaři a týmem snažili problém se zápěstím vyřešit. Bohužel rekonvalescence je delší, než bychom si všichni přáli, a proto jsem musela učinit toto nepříjemné rozhodnutí,« uvedla Muchová, jejímž hlavním cílem je nyní uzdravení a příprava na novou sezonu.

Na Turnaji mistryň v Mexiku se tak ve dvouhře představí z původní dvojice českých debutantek jen wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová. Muchovou by měla nahradit devátá hráčka letošního žebříčku Maria Sakkariová z Řecka a na pozici první náhradnice se posunout Barbora Krejčíková, jež bude v Cancúnu startovat ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové.

Dva dny po vyvrcholení Turnaje mistryň začne v Seville 7. listopadu finálový turnaj Billie Jean King Cupu, v němž se český tým utká ve skupině se Švýcarskem a USA. Muchová nechyběla v původní nominaci Petr Pály, jenž do týmu povolal kompletní kvarteto z Cancúnu a osmnáctiletou Lindu Noskovou. Nově tým doplnil Bouzkovou, jež v neděli bojovala o titul v čínském Nan-čchangu a po obrovské bitvě podlehla Siniakové.

»První věc je, že mě to hrozně mrzí vůči Káje, která měla fantastickou sezonu,« uvedl Pála v nahrávce pro média. »Pak je to samozřejmě velké oslabení pro náš tým. Pokud se někdo dostane na Turnaj mistryň, tak se ví, že hrál výborně. Snad bude zase fit na další sezonu, že se dá dohromady a udělá nám radost, jako nám dělala po celou dobu tohohle roku až do US Open,« doplnil.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy