Nejen Šlégr, Hašek či Hadamczik. Do čela hokejového svazu chce také Ščerban

Bývalý hokejový obránce Bedřich Ščerban potvrdil, že bude příští týden kandidovat na post prezidenta Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). Medailista z olympijských her i mistrovství světa, který je v současnosti členem výkonného výboru hokejového svazu, je čtvrtým uchazečem o pozici uvolněnou po rezignaci Tomáše Krále. Ščerban své rozhodnutí potvrdil v rozhovoru pro Deník.

»Navrhl mě Kraj Vysočina, kandidaturu jsem přijal. Také z toho důvodu, že již předtím mě oslovily některé kluby, abych tento krok zvážil, protože si myslí, že bych byl vhodný kandidát,« uvedl osmapadesátiletý Ščerban, který je v současnosti jednatelem prvoligové Jihlavy a předsedou hokejového krajského výkonného výboru na Vysočině.

Za hlavní úkol v případě zvolení si Ščerban stanovil uklidnění hokejového prostředí. »Současné turbulence v hnutí hokeji neprospívají. Mám na mysli různé přestřelky v novinách a podobně. Dále – nacházíme se v hodně složitém období pro malé kluby. Je potřeba se soustředit na jejich podporu, aby mohly dál fungovat. Čeká je, jako všechny, navyšování cen energií, ať už napřímo, nebo nepřímo třeba v ceně pronájmu stadionů,« řekl čtyřnásobný extraligový šampion s tím, že se chce zaměřit i na podporu trenérů zejména u mládeže.

Svůj záměr usilovat o nahrazení Krále, který vedl hokejový svaz od roku 2008, veřejně potvrdili bývalý brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek, jeho reprezentační spoluhráč Jiří Šlégr a někdejší trenér národního týmu Alois Hadamczik. Uzávěrka přihlášek byla v pondělí 6. června. Vedení ČSLH jména uchazečů, kteří splní formální podmínky, zveřejní ve středu po jednání výkonného výboru.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy