Rošáda dánských trenérů. Fotbalová Sparta má nového asistenta

Novým asistentem trenéra fotbalové Sparty Praha se stal Lars Friis. V roli spolupracovníka hlavního kouče Briana Priskeho nahradil jiného Dána Thomase Nörgaarda, který se vrátil domů na lavičku druholigového Sönderjyske. Letenští o tom informovali na svém webu.

Šestačtyřicetiletý Friis naposledy vedl jako hlavní trenér Aalborg. Předtím působil v realizačních týmech Aarhusu, Brentfordu, Viborgu či Midtjyllandu, kde strávil celkem 16 let a čtyři a půl roku tam spolupracoval s Priskem.

»Ve své kariéře nasbíral cenné zkušenosti jak v pozici asistenta trenéra v Dánsku nebo v Brentfordu, tak i jako hlavní trenér v dánské lize. Má nejen fotbalové znalosti, které potřebujeme, ale zároveň přináší i určitý lidský aspekt hry. Jsem přesvědčený, že do Sparty perfektně zapadne,« uvedl Priske.

»Sparta je velký klub. Když se podíváte do historie, uvědomíte si, o jak významný a skvělý klub se jedná. Jsou tu ty nejvyšší ambice a všichni tady chtějí vyhrávat, což se mi líbí. Veškeré zázemí a podmínky jsou zde opravdu na vysoké úrovni. Je tady všechno, co je potřeba k úspěchu, a díky tomu se můžu plně soustředit na svůj výkon,« dodal Friis.

Sparta je po podzimní části fotbalové ligy na třetím místě za vedoucí Plzní a konkurenční Slavií, ale na západočeského obhájce titulu ztrácí již jen sedm bodů, přičemž před vzájemným duelem ve Štruncových sadech (0:1) byl rozdíl dvanáctibodový.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy