Spartu kosí zranění, a tak sáhla po posile. Přišel útočník Mužík

Hokejisty pražské Sparty posílil útočník Radek Mužík, jenž počátkem týdne ukončil angažmá ve finském týmu Tappara Tampere. Dvaadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant podepsal s Pražany smlouvu do konce sezony s opcí. Sparta o tom informovala na svém webu.

Mužík vyrůstal hokejově v Plzni, odkud ale už na přelomu dorostu a juniorky odešel do Švédska. Domovem se mu stala Luleå, v jejíž juniorce si už po roce vybojoval profesionální smlouvu, načež v sezoně 2019/2020 odehrál za áčko prvních jedenáct zápasů švédské ligy.

V prvním mužstvu se nakonec usadil, navíc v předešlém ročníku dvakrát naskočil proti našemu týmu v rámci Ligy mistrů. Sezonu však dokončil v Örebru, odkud se v létě přesunul do finské Tappary. Už po devíti zápasech se s bilancí jednoho gólu dohodl na rozvázání kontraktu a pro návrat do Česka, kde si odbude premiéru nejen ve sparťanském dresu, ale také v extralize.

»David Vitouch kvůli zranění nedohrál zápas v Pardubicích a bude chybět delší dobu. Provází nás i nějaká další zranění. I proto jsme se spolu s trenéry rozhodli rozšířit, a ještě více zkvalitnit náš kádr,« uvedl šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek. »Radek Mužík nám do kádru typově skvěle zapadá. Je to urostlý mladý hráč, který má ve svých dvaadvaceti letech za sebou pět sezon v náročných severských ligách. Očekáváme od něj důraz v předbrankovém prostoru i mimo něj,« dodal Divíšek.

»V Tappaře jsme se v týdnu rozloučili a já řešil, co bude dál. Cítil jsem, že bych se chtěl vrátit do Česka, a když se před pár dny se ozvala Sparta, vzal jsem ji všema deseti,« uvedl na klubovém webu Mužík.

Ten by si měl odbýt premiéru již dnes v extraligovém duelu na Kladně. Sparta je zatím na třetím místě extraligové tabulky za duem Pardubice, Litvínov.

(koz)

FOTO – hcsparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy