Vést 2:0 v první minutě? To jsem ještě nezažil, řekl Zdráhal

Hned v nástupu do utkání, jaký je jen zřídkakdy k vidění, rozhodli litvínovští hokejisté o zisku tří bodů v souboji s brněnskou Kometou. Vítězným gólem při výsledku 5:1 byl nakonec zásah Patrika Zdráhala v čase 0:54, kdy sedmadvacetiletý útočník zvyšoval na 2:0.

»Říkali jsme si, že musíme vstoupit do zápasu aktivně. A myslím, že se nám to určitě podařilo. Vést po 54 sekundách 2:0, to je určitě něco výjimečného, to jsem nezažil. V první sekundách padají góly, ale abychom dali dva již v první minutě, to se nám ještě nestalo. Hodně nám pomohly, pokračovali jsme v tom pak celých šedesát minut. Super, že nám to tam takhle ze začátku padlo, vážíme si toho,« řekl Zdráhal.

Hosty, kteří propadli tabulkou ze třetího místa na páté, začátek očividně vykolejil. »Asi nejsou zvyklí na tohle hřiště, je o dost menší, byli možná trochu zaskočení. A naší výhodou rázem bylo, že jsme dali první dva góly,« připomněl Zdráhal, že domácí klub přes léto zúžil kluziště o tři metry na rozměry hrací plochy v NHL. »I já osobně jsem si zvykl o trochu později. Všude je blízko a trošku jsme museli změnit i styl hry,« dodal.

Při dvoubrankovém vedení bylo však pro další průběh utkání klíčové, že Litvínovští namísto hlídání náskoku pokračovali dál v aktivní hře. Díky tomu pak navýšili svůj náskok až na 5:0.

»Drželi jsme systém a to, co máme hrát. Hraje se vám pak lépe, než kdyby to bylo těsnější, zkusíte si nějaké věci. Vypadalo to dobře. Myslím, že jsme jako celý tým odvedli super práci po celý zápas. Trenéři nás nabádají, ať hrajeme pořád aktivně, od naší hry určitě nebudeme ustupovat. Byli jsme rádi, že vedeme 2:0 v první minutě, ale důležité bylo, že jsme nepřestali hrát. A myslím, že to mohlo skončit i víc než 5:1,« podotkl Zdráhal.

Pro Severočechy byl dnešní úspěch o to cennější, že v pátek vyšli bodově i gólově naprázdno v Hradci Králové (0:3). »Ale ani tam nebyla hra úplně špatná, taky jsme se dostávali do šancí, bohužel vázla koncovka, za mě to byl ale dobrý výkon. Nenechali jsme se prohrou rozhodit a dneska jsme předvedli, co posledních šest sedm kol před pauzou. Těch bodů si vážíme,« ujistil Zdráhal.

Progres a poskočení na 11. místo

Tým kouče Karla Mlejnka rázem vyskočil na 11. místo. A progres v sezoně se odráží i na náladě v celém týmu. »Snažíme se k tomu přistupovat pozitivně, neupadáme do negace, že jsme dvanáctí třináctí… Měli jsme slabší začátek a potřebujeme sbírat body. Myslím, že se zvedáme a půjdeme tabulkou nahoru, i herně předvádíme, co bychom měli. Liga je strašně vyrovnaná, každý zápas hodně důležitý, dva tři body a jste jinde,« uvedl Zdráhal.

Elitní formace týmu Vervy byla hodně vidět. Zdráhalovi parťáci rovněž bodovali. Šimon Stránský si připsal dvě nahrávky, Giorgio Estephan dvakrát skóroval.

»Hraje se mi s nimi parádně, se Straňasem jsem už hrál ve Vítkovicích, má strašný přehled, udrží se na puku, vyhovíme si. Gio taky. Hráli jsme spolu celou minulou sezonu, jsem rád, že nás konečně dali trenéři dohromady. Doufám, že to tak zůstane, budeme předvádět, co předvádíme, a přidáme ještě nějaké góly. Šancí máme strašně moc, musíme jich víc proměňovat,« řekl Zdráhal.

Litvínov před svými diváky už počtvrté za sebou dosáhl na plný bodový zisk. »Říkali jsme si od začátku sezony, že by to tady měla být nedobytná tvrz, teď to potvrzujeme. Doufám, že na to navážeme a tu šňůru natáhneme co nejvíce,« přál si Zdráhal.

Jednou z mála věcí, která se včera mužstvu nepovedla, byl inkasovaný gól v čase 55:09. Brankář Denis Godla tak dál čeká na první nulu v sezoně. »Škoda, že jsme pro něho to čisté konto neudrželi. Je to výborný gólman a jsem za něj ale strašně rád, že se mu začalo dařit. Je to výborný kluk, měl to na začátku sezony strašně těžké a byl na něj větší tlak. Vyrovnal se s tím ale super, dneska a v Hradci pochytal pět šest gólů. Potřebuje důvěru, co dostal,« řekl Zdráhal.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy