Si vyzývá ke kulturní sebedůvěře při budování moderní čínské civilizace

Čínský prezident Si Ťin-pching vyzval k podpoře kulturní prosperity a posílení kulturní důvěry za účelem vybudování moderní čínské civilizace.

Si, který je zároveň generálním tajemníkem Ústředního výboru Komunistické strany Číny a předsedou Ústřední vojenské komise, to řekl na pátečním setkání o kulturním dědictví a rozvoji. V rámci příprav na zasedání Si ve čtvrtek a v pátek podnikl dvě samostatné cesty do Čínského národního archivu publikací a kultury a Čínské historické akademie, kde navštívil různé výstavy a seznámil se s pokrokem dosaženým v oblasti uchovávání archiválií a historického výzkumu.

Upevňování kulturní důvěry

Při návštěvě národních archivů Si prohlásil, že díky bezpečné a stabilní společnosti má Čína ochotu a schopnost dědit národní kulturu. Mnoho důležitých prvků vynikající tradiční čínské kultury společně utváří charakteristické rysy čínské civilizace, zdůraznil Si během setkání, které se konalo v Čínské historické akademii.

Chinese President Xi Jinping (2nd L) visits an exhibition hall of the China National Archives of Publications and Culture and learns about the preservation of classic publications in its collection in Beijing, China, June 1, 2023. /Xinhua

Čínský prezident Si Ťin-pching při návštěvě výstavní síně Čínského národního archivu publikací a kultury a seznamuje se s uchováváním klasických publikací v jeho sbírkách v Pekingu, 1. června 2023. FOTO – Xinhua

Si zdůraznil, že čínská civilizace je jednotná, a uvedl, že kultury různých etnických skupin čínského národa jsou integrované. Mírumilovná povaha čínské civilizace určuje, že Čína byla vždy tvůrcem světového míru, přispěvatelem ke globálnímu rozvoji a obráncem mezinárodního řádu, řekl Si a dodal, že Čína vždy prosazuje spolupráci a nezapojuje se do konfrontace.

Na Čínské historické akademii vyzval k důkladné realizaci řady významných projektů, jejichž cílem je odvést lepší práci při výzkumu a interpretaci počátků čínské civilizace.

»Do výstavní práce začleníme vynikající tradiční čínskou kulturu a budeme se snažit pozitivně přispívat k budování čínského národa se silnou kulturou,« uvedl pro China Media Group kurátor národního archivu Liou Čcheng-jung.

Podpora kulturních inovací

Komplexní a hluboké pochopení historie čínské civilizace je nezbytné pro účinnou podporu jemných kulturních inovací, řekl Si na setkání. Vyzval k úsilí o zachování otevřenosti a inkluzivity, dědictví a rozvoj vynikající tradiční čínské kultury, podporu lokalizace zahraniční kultury a neustálé pěstování a vytváření kultury s čínskými charakteristikami v nové éře.

Chinese President Xi Jinping visits the Chinese Academy of History before a meeting on cultural inheritance and development in Beijing, China, June 2, 2023. /Xinhua

Čínský prezident Si Ťin-pching navštěvuje Čínskou akademii historie před setkáním o kulturním dědictví a rozvoji v Pekingu 2. června 2023. FOTO – Xinhua

Vyzdvihl inovativní povahu čínské civilizace a ocenil podnikavého ducha čínského národa, který se nebojí nových výzev a je otevřený novým věcem. Inkluzivita čínské civilizace určuje, že čínský národ je otevřený výměnám a integraci, a určuje, že čínská kultura zahrnuje světové civilizace, řekl.

Si poznamenal, že čínská modernizace propůjčuje čínské civilizaci moderní sílu a čínská civilizace propůjčuje své modernizaci hluboké dědictví.

Si se seznámil s významnými archeologickými objevy a s pokrokem související výzkumné práce v akademii historie a vyzval historické badatele, aby zlepšili úroveň výzkumu a přispěli větší moudrostí a silou k čínské modernizaci.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy