Čínská mediální skupina a Jihoafrická fotbalová asociace zahájily program spolupráce a výměny

Během účasti čínského prezidenta Si Ťin-pching na 15. setkání lídrů zemí BRICS a státní návštěvy Jihoafrické republiky si 23. srpna místního času v Johannesburgu vyměnila čínská mediální skupina China Media Group (CMG) memorandum o spolupráci s Jihoafrickou fotbalovou asociací (SAFA), aby dále naplňovala důležitý konsenzus dosažený oběma hlavami státu. Obě strany dosáhly rozsáhlé dohody o posílení fotbalové kultury a výměnných turnajů, o spolupráci v oblasti vysílání a obsahu turnajů a o výměnných návštěvách personálu.

Ředitel CMG Šen Chaj-siung a předseda Jihoafrické fotbalové asociace Danny Jordaan si vyměnili memorandum o spolupráci. Podle tohoto memoranda budou obě strany důrazně podporovat fotbalovou kulturní spolupráci mezi oběma zeměmi, aktivně usnadňovat výměnu zápasů mezi fotbalovými týmy obou zemí, usnadňovat výrobu a šíření produktů se sportovním obsahem a posilovat vzájemnou výměnu personálu a manažerskou interakci. V doprovodu Dannyho Jordaana navštívil Šen Chaj-siung se svým doprovodem budovu sídla Jihoafrické fotbalové asociace a hlavní stadion pro mistrovství světa ve fotbale 2010 – stadion Fotbal City v Johannesburgu.

Během setkání s Dannym Jordaanem Šen Chaj-siung uvedl, že sport je společným jazykem celého lidstva a sportovní výměny jsou důležitou součástí mezilidských výměn mezi Čínou a Jihoafrickou republikou a že úspěch mistrovství světa ve fotbale 2010 v Jihoafrické republice je nezapomenutelný, což zažehlo vášeň čínských fanoušků a má to hluboký význam pro propagaci fotbalové kultury a prezentaci nového obrazu Jihoafrické republiky. Fotbal vybudoval most přátelství mezi oběma zeměmi, které dělí tisíce kilometrů.

Danny Jordaan se pochvalně vyjádřil o úspěších Číny při budování silného sportovního národa a obdivoval mnoho rekordů ve sledovanosti, kterých dosáhli čínští diváci při sledování mistrovství světa ve fotbale v Jihoafrické republice v roce 2010 prostřednictvím televizního kanálu CMG. Řekl, že ačkoli jsou Jihoafrická republika a Čína geograficky vzdálené, fanoušci v obou zemích mají bezkonkurenční vášeň pro fotbal.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy