Čtvrtá posila Sparty na cestě. Sadílek má svolení trénovat na Letné

Fanoušci pražské Sparty se mohou těšit na čtvrtou posilu pro příští sezonu, kdy tým chce konečně zaútočit na titul. Na dnešním prvním tréninku fotbalistů Slovácka totiž kouč Martin Svědík potvrdil, že záložník Lukáš Sadílek dostal svolení trénovat na Letné a vše nasvědčuje tomu, že se v nejbližších dnech zrealizuje jeho přestup do hlavního města.

Kromě Sadílka bude čtvrtému týmu minulého ročníku chybět i Václav Jurečka, který přestoupil do konkurenční Slavie. Tým z Uherského Hradiště i bez loňských opor čeká náročný podzim, jako vítěz domácího poháru MOL Cupu si zahraje třetí předkolo Evropské ligy, v případě vyřazení pak play off Konferenční ligy.

»Já už s Lukášem Sadílkem do kádru nepočítám. Na druhé straně je odchod dvou hráčů do předních českých klubů oceněním naší práce,« řekl dnes před prvním tréninkem kouč Svědík. Vnímá prý současnou realitu, kdy hráči berou jako posun v kariéře přestup do slavných klubů z Prahy nebo Plzně. »Musíme reagovat na to, že stěžejní hráči odešli. Je potřeba tým zkvalitnit, abychom v pohárové Evropě byli konkurenceschopní. Problémem může být to, že se nám to nemusí podařit. Proto musíme být v přestupech důslední. Je nutno vybrat typologicky vhodná jména,« zdůraznil kouč.

Šestadvacetiletý Sadílek v obou nadcházejících sezonách nastoupil ke 24 zápasům a stal se tak nepostradatelnou postavou úspěšného celku Slovácka. V součtu oněch dvou ročníků záložník nasbíral devět branek a 12 asistencí na gól. Jeho o tři roky mladší bratr Michal je oporou reprezentace.

Sparta už v zimní pauze přivedla obránce Jana Mejdra z Hradce Králové, reprezentačního zadáka Jaroslava Zeleného z Jablonce a mladou olomouckou naději Kryštofa Daňka. Novou posilou je de facto i dánský trenér Brian Priske a jeho asistent, krajan z Jutského poloostrova, Thomas Nörgaard. Dnes navíc třetí tým minulé sezony oznámil, že coby sportovního manažera A-týmu angažoval Tomáše Sivoka, bývalého úspěšného letenského defenzivního záložníka či stopera.

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy