Důležitá výhra, která před Španělskem pomůže psychicky, liboval si Jankto

Za velice důležitou označil záložník Jakub Jankto výhru českých fotbalistů 2:1 nad Švýcarskem v prvním utkání elitní skupiny A2 třetího ročníku Ligy národů. Triumf nad účastníkem podzimního světového šampionátu podle něj pomůže národnímu týmu i psychicky před nedělním domácím soubojem s favorizovaným Španělskem. Vítězný gól, který padl po jeho centru, ho překvapil.

»Strašně moc důležitá výhra. Nedej bože, kdybychom prohráli, tak to honíme v Portugalsku, ve Španělsku a je to strašně složité. Nebudeme si nalhávat, tyhle týmy jsou o úroveň výš. Máme strašně na čem pracovat, bylo tam několik chyb. Super, že se vyhrálo, ale musíme pracovat, protože ideální to úplně nebylo,« řekl Jankto.

Vítězný gól Čechů nad Švýcary padl v 58. minutě. Janktův centr zprava tečoval Djibril Sow, míč změnil směr a zapadl až za brankáře Yanna Sommera. »Překvapilo mě to hodně, zaplaťpánbůh. Po první půli jsem si říkal, že cokoli vystřelím, všechno mi chytí. Góly, co máte dát, nedáte, a potom vám tam spadnou takové dva góly,« připomněl Jankto, že i první česká branka byla po dlouhém autu šťastná.

Výběr helvétského kříže ho překvapil. »Bylo to extrémně náročné. Věděli jsme, že Švýcaři budou dobří, ale byli možná ještě lepší, než jsme si mysleli. Měli hodně šancí, především ve druhém poločase, kdy nám síly trošičku ubývaly,« mínil hráč španělského Getafe.

Španělsko: dobrý pohyb, technická vytříbenost

Svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého v neděli čeká Španělsko, které remizovalo s Portugalskem 1:1. »Zkusíme to. Nemusíme si nalhávat, že technicky vyčnívají, jsou o úroveň o dvě výš. Mají strašně dobrý pohyb, málokdy kazí, jsou fakt dobří,« řekl Jankto.

»Když ale hrajeme doma, můžeme urvat body s kýmkoli. Dokázali jsme si to proti Anglii, Belgii. Určitě si budeme věřit. Myslím si, že tahle výhra nás posune i mentálně, že pořád můžeme bodovat a navazovat na tyhle zápasy,« doplnil někdejší hráč Udine nebo Sampdorie Janov.

Češi během červnového bloku sehrají v Lize národů čtyři zápasy v rozmezí 11 dnů. »Každý toho má plné zuby, ale všichni kluci, co jsou tady, jsou hrdí na lvíče, které mají na prsou. Vždy sem jedeme za Českou republiku, nejedeme sem za sebe. Díky tomu jsme vždy vyčnívali. To dělá ten rozdíl, proč vyhráváme, proč máme nějaké úspěchy, proč jsme hráli dobře na Euru. Protože chceme sami od sebe, není to tlačené. Máme super partu, i když se tu otočilo hodně kluků,« prohlásil slávistický odchovanec.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy