Fanoušci Slovácka slavili historický úspěch v restauracích a ulicích

Fanoušci Slovácka dnes večer slavili v restauracích a ulicích Uherského Hradiště vítězství svého týmu ve finále domácího poháru MOL Cupu nad pražskou Spartou (3:1). Poté, co zisk trofeje oslavovali na fotbalovém stadionu, zapili jej někteří také v blízkých restauracích. Někteří fanoušci se poté vydali do centra města slavit na náměstí. Na bezpečnost dnešního finále dohlíželo více než 300 policistů.

V doprovodu policistů přišla na náměstí asi stovka domácích fanoušků. Rozptýlili se do tamních restauračních zahrádek, někteří postávali v hloučcích. Dohlížela na ně policie, včetně policistů na koních. Fanoušci měli klubové šály, dresy, jeden na hlavě také rohy v barvách klubu. Tleskali a skandovali hesla.

Zápas sledovali také lidé v restauracích. V pivnici v blízkosti stadionu se na televizní přenos dívalo několik desítek fanoušků, zejména domácích. Nechybělo také pár Sparťanů, se kterými se příznivci domácího týmu slovně špičkovali. Vždy, když domácí tým vstřelil gól, silně udeřili do gongu. Po poslední brance byl úder tak silný, že gong vypadl ze zdi. Poslední minuty zápasu s fanoušky sledovala i obsluha restaurace. Po vítězném utkání fanoušci skandovali »Hoši, děkujem«.

Kvůli zápasu byly dnes nasazeny více než tři stovky policistů. Na bezpečnost a pořádek dohlíželi policisté nejen v nejbližším okolí stadionu, ale i v dalších částech města. »Řešili jsme 14 přestupků proti veřejnému pořádku. Týkaly se zahalování obličeje a pronášení a použití pyrotechniky na stadionu. Jinak se neudálo nic závažného,« řekla dnes večer policejní mluvčí Milena Šabatová. Na stadionu bylo podle oficiálního údaje pořadatelů 7991 diváků, z toho odhadem policie asi 5400 domácích a zbytek Sparťanů. Fanoušky pražského týmu policisté doprovodili k autům a autobusům, které měli přistaveny u stadionu.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy