Historický moment pro Slovácko. V Uherském Hradišti bude velkoplošná projekce

Fotbalisté Slovácka vstoupí čtvrtečním úvodním zápasem 3. předkola do kvalifikace Evropské ligy. Vítěze MOL Cupu čeká v Istanbulu druhý tým uplynulého ročníku turecké ligy Fenerbahce, který neuspěl ve 2. předkole Ligy mistrů s Dynamem Kyjev.

Pro Slovácko půjde o premiérový zápas v této soutěži. Na evropské scéně se klub z Uherského Hradiště představil pouze loni, ale ve druhém předkole Evropské konferenční ligy vypadl po pokutových kopech s bulharským týmem Lokomotiv Plovdiv.

Slovácko mělo původně startovat ve 3. předkole této soutěže, k přesunu do Evropské ligy mu pomohly ostatní výsledky v uplynulé sezoně evropských pohárů. AS Řím si díky triumfu v Evropské konferenční lize zajistil účast ve skupině Evropské ligy, kam se kvalifikoval i z domácí soutěže. Díky tomu se Slovácko posunulo výš.

Fenerbahce je jedním ze tří týmů, který nikdy nesestoupil z první turecké ligy. V uplynulém ročníku skončil druhý za Trabzonsporem a vybojoval si právo startu ve 2. předkole Ligy mistrů. V něm nepřešel přes kyjevské Dynamo po výsledcích 0:0 a 1:2 po prodloužení. V únoru hrálo Fenerbahce play off Evropské konferenční ligy se Slavií Praha a vypadlo po výsledcích 2:3 a 2:3.

Devatenáctinásobný mistr Turecka hraje své zápasy na stadionu v asijské části města s kapacitou 50 500 diváků. »Nedokážu odhadnout, kolik lidí přijde, ale i deset či dvacet tisíc fanoušků dokáže vytvořit pekelnou atmosféru,« řekl novinářům kapitán Slovácka Michal Kadlec, který ve Fenerbahce tři sezony hrál a v roce 2014 s ním získal zatím poslední mistrovský titul.

Slovácko vstoupilo do sezony sobotní remízou 2:2 na hřišti nováčka z Brna. Fenerbahce má za sebou zatím jen dva zápasy předkola Ligy mistrů, turecká první liga začne o víkendu.

Na cestě do hlavní fáze Evropské ligy, která je cílem a přáním klubu, musí Slovácko zdolat dva soupeře. Pokud přejde přes Fenerbahce, čeká jej ve 4. předkole EL Austria Vídeň, s níž by začalo 18. srpna v Rakousku. V případě vyřazení by Slovácko kleslo do play off Evropské konferenční ligy a o skupinu by si zahrálo s lepším z dvojice AIK Stockholm – Škendija Tetovo. V tomto případě by 18. srpna začínalo doma.

Čtvrteční zápas v Istanbulu začíná v 19.00 SELČ, fanoušci Slovácka jej mohou sledovat mimo jiné na velkoplošné projekci na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti.

Pravděpodobné sestavy:

Fenerbahce: Cetin – Osayi-Samuel, Gustavo Henrique, Szalai, Novák – Arao – Bruma, Crespo, Lincoln, Rossi – Valencia.

Slovácko: Ngyuen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Duskí – Havlík, Daníček – Petržela, Trávník, Holzer – Kalabiška.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy