Hráčem měsíce března slávista Jurečka, trenérem boleslavský Holoubek

Vítězi ankety Hráč a trenér měsíce jsou ve FORTUNA:LIZE za březen útočník Slavie Václav Jurečka a mladoboleslavský kouč David Holoubek. Výsledky druhého letošního vydání zveřejnila v tiskové zprávě Ligová fotbalová asociace (LFA), která anketu pořádá.

Jurečka vede s 15 brankami tabulku střelců. Předstihl tak plzeňského Pavla Šulce, který na něj v současnosti ztrácí jednu trefu. Devětadvacetiletý český reprezentant v březnu skóroval celkem pětkrát. Jednou se prosadil proti Teplicím a shodně dvakrát proti Liberci a na stadionu svého bývalého klubu Slovácka. 

Rodák z Opavy zasáhl do 24 zápasů probíhajícího ročníku nejvyšší soutěže a nyní si drží průměr 0,63 gólu na zápas. Jde o nejvyšší prozatímní hodnotu z celé FORTUNA:LIGY. Bžeznovým vítězstvím v anketě, v níž vybírají fanoušci z tria adeptů nominovaných novináři, navázal na únorové prvenství spoluhráče Mojmíra Chytila. 

Mladá Boleslav v březnu pod Holoubkovým vedením ani jednou neprohrála a v součtu s posledním únorovým kolem bodovala pětkrát v řadě. Středočechům se naplno povedlo využít výhodu domácího prostředí, kterou během třetího kalendářního měsíce měli hned třikrát ze čtyř zápasů. Porazit před vlastním publikem dokázali jak České Budějovice, tak olomouckou Sigmu, tak v dramatickém duelu minulého víkendu Zlín (3:2). K tomu přidali bezbrankovou remízu na hřišti pražských Bohemians 1905.

(koz)

FOTO – lfafotbal.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy