Jasněji není. Potenciální soupeři Plzně remizovali

Potenciální soupeři fotbalistů Plzně v play off o Ligu mistrů Karabach a Ferencváros na úvod 3. předkola v Baku remizovali 1:1. Vítěz tohoto dvojzápasu vyzve české šampiony, pokud vyřadí Šeriff Tiraspol. Viktoria v úterý začala vítězstvím 2:1 v Moldavsku.

Ferencváros poslal do vedení v 17. minutě Boli po závaru v pokutovém území Karabachu. Domácí za čtvrt hodiny vyrovnali. Brankář Dibusz vyrazil Ozobičovu ránu z přímého kopu před sebe a Owusu zblízka doklepnul míč do sítě. Další gól už vyrovnaný souboj nepřinesl. Odveta v Budapešti je na programu v úterý.

Plzeň se může střetnout s ázerbájdžánským, nebo maďarským mistrem na jeho hřišti 16., či 17. srpna, odveta na západě Čech by byla na programu o týden později.

Pokud by Západočeši s Tiraspolem vypadli, narazí v play off Evropské ligy s největší pravděpodobností na Pjunik. Jerevanský tým v Bělehradě utrpěl debakl 0:5 s Crvenou zvezdou. Hattrickem se blýskl ghanský křídelník Bukari, další domácí góly přidali Kangwa a střídající Mitrovič. V základní sestavě srbských favoritů nastoupil i bývalý sparťan Kanga.

Postup má na dosah také Bodö/Glimt, který v Norsku rozdrtil Žalgiris Vilnius rovněž 5:0. V prvním poločase se trefili Vetlesen z penalty a Pellegrino. Po změně stran dokonali jasnou porážku hostů Salvesen, Höibraten a střídající Espejord.

Maccabi Haifa doma deklasovala Apollon Limassol 4:0. Stejným výsledkem izraelští mistři v minulém předkole vyhráli na stadionu Olympiakosu Pireus, kde působí český reprezentační brankář Tomáš Vaclík.

Dynamo Kyjev v domácím azylu v polské Lodži zvítězilo nad Štýrským Hradcem 1:0 brankou Karavajeva z 28. minuty.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy