Problém s pivem. Stále řeší, jak se bude prodávat na MS Kataru

Katarští pořadatelé fotbalového mistrovství světa a Mezinárodní fotbalová federace FIFA pět měsíců před začátkem šampionátu stále řeší, jak se bude během turnaje prodávat pivo. V muslimské zemi totiž platí přísný zákaz prodeje alkoholu.

Nejpravděpodobnější variantou je, že během zápasů budou fanoušci moct pít pivo na vyhrazených místech. V hledišti bude povolena pouze nealkoholická varianta.

»Fanoušci si během turnaje budou moct vychutnat Budweiser Zero i Budweiser,« uvedli v pátečním prohlášení zástupci americké pivovarské skupiny Anheuser-Busch. Budweiser je od roku 1986 jedním z hlavních sponzorů MS.

Na MS 2014 v Brazílii vedl tlak ze strany FIFA k zavedení výjimky zákazu prodeje alkoholu na stadionech. Před třemi lety během mistrovství světa klubů v Kataru se pivo prodávalo ve speciálně zřízené zóně na předměstí Dauhá, kde bylo výrazně levnější než v hotelích v centru města.

Půllitr piva v Dauhá, kde se budou hrát zápasy skupinové fáze, stojí kolem 10 liber kvůli tomu, že muslimská země uplatňuje daně z hříchu na alkohol.

Pořadatelé však také pracují na dotování nápoje a také na tom, aby byl pro fanoušky během turnaje snadněji dostupný.

»Alkohol není součástí naší kultury,« připustil v roce 2019 Nasser al-Khater, výkonný ředitel mistrovství světa ve fotbale 2022.

»Nicméně pohostinnost ano. Alkohol zde není tak snadno dostupný jako v jiných částech světa, ale pro mistrovství světa chceme zajistit, aby byl dostupný pro fanoušky, kteří si chtějí dát drink, takže se snažíme najít místa, kde by si fanoušci mohli dát alkohol, jiné než tradiční místa, jako jsou hotely a tak dále.

Uvědomujeme si, že existuje problém s cenou a je to něco, co zkoumáme. Hledáme způsoby, jak snížit cenu alkoholu,« dodal

Mistrovství světa se kvůli vysokým teplotám netradičně koná v listopadu a prosinci. Pořadatelé očekávají 1,2 milionů fanoušků.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy