Slavii opouští ofenzivní opora. Lingr míří do Feyenoordu

Český fotbalista Ondřej Lingr by mohl ze Slavie přestoupit do Feyenoordu Rotterdam. Úřadující nizozemský mistr nabízí podle zahraničních médií za čtyřiadvacetiletého ofenzivního univerzála, kterému v Edenu po sezoně vyprší smlouva, zhruba čtyři miliony eur (96,1 milionu korun). Kluby jsou údajně blízko dohodě a dolaďují detaily, uvedl server sport.cz.

O odchodu Lingra ze Slavie se mluví už delší dobu. Předseda představenstva ligového vicemistra Jaroslav Tvrdík v nedávném rozhovoru s novináři uvedl, že český reprezentant během nynějšího přestupního období buď prodlouží smlouvu v Edenu, nebo ho vršovický klub prodá.

O Lingra se dlouho zajímal Panathinaikos Atény, kam ale univerzální hráč podle všeho nezamíří. S Feyenoordem by ho čekala skupina Ligy mistrů. Lingr si proti slavnému týmu z Rotterdamu zahrál v dresu Slavie vloni na jaře ve čtvrtfinále Evropské ligy, v němž Pražané vypadli. V nizozemském celku by se sešel s bývalým sparťanem, slovenským obráncem Dávidem Hanckem.

Lingr přišel do Slavie před třemi lety a s Pražany získal jeden ligový titul a dva domácí poháry. Bývalý hráč Karviné má v nejvyšší soutěži na kontě 160 startů a 38 branek. Za českou reprezentaci zasáhl do šesti zápasů, gól nedal.

(koz, čtk)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy