Špotáková a Synek tvářemi Olympijského festivalu. Do Mostu zve avatar!

Olympijský festival patří v České republice už nedílně k probíhajícím hrám pod pěti kruhy. Nadcházející LOH se uskuteční už příští rok v Paříži a Olympijský festival proběhne u jezera Most ve stejném termínu jako ony, tedy od 26. července do 11. srpna. Tvářemi festivalu jsou oštěpařka Barbora Špotáková a skifař Ondřej Synek.

Už teď je jisté, že na Olympijském festivalu u jezera Most si budou moci fanoušci vyzkoušet přes 50 sportů. »Jde o nejvyšší počet představených sportů v historii Olympijských festivalů. Věřím, že zde hlavně děti objeví ten svůj,« řekl Libor Varhaník, místopředseda Českého olympijského výboru. Hlavní myšlenkou nadcházejícího festivalu je přivést děti v Ústeckém kraji ke sportu. Právě tento region patří statisticky k nejhorším, co se týče pohybové zdatnosti. Dalším cílem je ukázat návštěvníkům nejen z Česka stále ještě neobjevené krásné rekultivované prostředí jezera Most.

Tvářemi Olympijského festivalu 2024 budou úspěšní čeští olympionici Špotáková a Synek. Kromě toho, že oba mají doma po třech olympijských medailch, nově se teď mohou pochlubit i vlastními patrovými autobusy s unikátním polepem. Mostecký dopravní podnik zřídil novou linku číslo 16, která spojuje centrum města právě s jezerem Most. Z hlavního náměstí se tak dostanou návštěvníci na oblázkovou pláž za pár minut. A tak je čeká unikátní zábava plná překvapení!

Kuriozitou je, že Špotáková zve ve video pozvánce pěti jazyky bez jediného zaváhání a s dokonalým přízvukem? Realita? Za olympijskou vítězku mluvil dokonalý avatar! Vytvořili ho ve speciálním studiu na Smíchovské škole Kateřina Adámková a Jiří Fišera. Sama Špotáková, která umí anglicky a německy, byla překvapená, jak dobře najednou mluvila například francouzsky. »Když to člověk slyší, hned ho to motivuje k učení jazyků,« smála se Špotáková. Kdo ví, třeba bude na konci července příštího roku skutečně mluvit plynně francouzsky…

(koz)

FOTO – ČAS/olympijskytym.cz/Matyáš Klápa

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Provládní havlistická Špotáková, která moc rozumu nepobrala, tahá do sportu politiku, což předvedla už na olympijských hrách v roce 2008 v čínském Pekingu.
    Špotáková není žádná osobnost. Je to hlupačka s nulovým rozhledem a provládním vlezdo*zadelismem.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy