Titul ještě není doma, řekl Priske. Trpišovský chce uhrát devět bodů

Kouč Sparty Brian Priske nepovažuje ligu za rozhodnutou. Titul podle něj nemá jeho tým v kapse ani po včerejší výhře v derby nad Slavií 3:2, po níž mají Letenští v čele tabulky již pětibodový náskok.

»Titul ještě není doma. Máme pět bodů náskok, ale ve hře je stále ještě devět bodů,« uvedl Priske pro klubový web. »To, co jste u hráčů, realizačního týmu a fanoušků po konečném hvizdu viděli, byly čisté emoce a radost z výhry. Byl to také důkaz vášně, kterou všichni ke své práci chováme. Zároveň naše radost byla umocněna i tím, že nás Slavia v minulosti několikrát potrestala,« připojil dánský stratég.

Přiznal, že týmu naordinoval defenzivní hru. »Bezpochyby jsem na hráče pyšný. My jsme opravdu změnili naší filozofii. Smekám klobouk za to, že hráči zvládli za necelý týden všechny taktické změny absorbovat. Především s výkonem v první půli obdržené brance navzdory jsem spokojený. Po změně stran a po druhém gólu jsme v některých chvílích byli až moc pasivní. Jsem za kluky hrozné rád. Celý tým táhl za jeden provaz. Nejen u hráčů na hřišti, ale i u všech ostatních byl vidět obrovský týmový duch. Například Ondra Čelůstka, který byl v nominaci po hrozně dlouhé době, po celý zápas vehementně podporoval všechny svoje spoluhráče. Celý týden jsme měli jeden cíl, za kterým jsme si šli a mám velkou radost, že se nám to podařilo. Chci proto vyzdvihnout všechny hráče a celý realizační tým za práci, kterou jsme během týdne odvedli a která nás dovedla k vítězství,« radoval se Priske.

Nézké držení míče (17 procent) bylo součástí sparťanského plánu. »Náš záměr byl vcelku jednoduchý, nedat Slavii moc prostoru, zkrátit vzdálenosti mezi hráči, hru trošku zpomalit a nechat iniciativu na soupeři. V minulosti se nám právě určitá otevřenost hry v utkání se Slavií vymstila. V těchto aspektech jsou silní, a proto jsme museli změnit naše nastavení. Máte pravdu, že naše držení míče bylo nízké. Očekával jsem, že bude možná o něco vyšší, naším cílem ale bylo změnit oproti předchozím utkáním ráz hry. Na konci dne šlo o výhru, což se nám povedlo. Když se kouknete na zápasy týmů, se kterými Slavia poztrácela body, tak hrály podobně,« dodal kouč Sparty.

Jeho protějšek Jindřich Trpišovský na klubovém webu prohlásil, že ho Sparta defenzivní taktikou nepřekvapila. »Čekali jsme, že Sparta hlavně nebude chtít prohrát a pouštět nás do věcí, ve kterých jsme silní. Věděli jsme, že i remíza jim bude stačit. Proto jsme tým poskládali tak, abychom si poradili i ve hře do plné obrany. Spíše nám chyběla větší produktivita ze standardek a rohů, někdy jsme to netrefili, jak jsme chtěli, jindy to přeběhli. Na standardky to tentokrát bylo vlastně 3:0, my jsme si jimi nepomohli. Věděli jsme, že Sparta to bude chtít rozkouskovat, být silná ve vzduchu a při standardkách. Věděli jsme to, bohužel nám tam ale ty míče propadly, jak při tom autu, tak tom nákopu v poslední minutě,« popsal Trpišovský klíčové momenty utkání.

Zápas se podle něj lámal dříve, než stoper Igoh Ogbu zfauloval ve vápně Awera Mabila. »Matěj Jurásek měl dva míče do kapsy z levé strany. Jeden ze sparťanských hráčů to ale ztečoval Kovářovi do rukavic a vznikla z toho tahle situace. Prohráli jsme už ten souboj před penaltou, o skluzech ve vápně se bavíme pořád, musíte je hrát jen když jste si na sto procent jistí, že budete mít míč. Samozřejmě to bylo v prostoru a situaci, kdy to nic neřešilo. Mrzí mě to za tým, protože jsme do toho dali všechno, vrátili jsme se z těžké situace, na prohru to ale nebylo, rozhodla naše chyba,« řekl slávistický kouč a odmítl, že by býval vyměnil výhru v poháru za tu ligovou. »Takhle nad tím nepřemýšlím, v poháru jsme podali dobrý výkon, ani teď to nebylo špatné, rozhoduje se ale ve vápnech. Aktuálně to za mě nejvíce kazí ta penalta, že k tomu vůbec došlo mě teď mrzí ze všeho nejvíce,« přiznal Trpišovský.

Jeho týmu se vidina titulu hodně vzdálila. »Čekají nás tři zápasy, musíme udělat devět bodů, to je to jediné, na co se musíme soustředit. Doma hrajeme dobré zápasy s Plzní a se Slováckem, pak v Olomouci. Musíme se z toho oklepat, tým podal dobrý výkon, bohužel jsme prohráli. Jediný lék je vyhrát tři zápasy,« dodal Trpišovský.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy