Vítězná branka fotbalistů Sparty proti Teplicím platila podle komise správně

Sudí Dominik Starý uznal vítěznou branku fotbalistů pražské Sparty v nedělním utkání 19. ligového kola s Teplicemi správně. Komise rozhodčích FAČR v komuniké po dnešním zasedání uvedla, že gólu Victora Olatunjiho na 2:1 z 90. minuty nepředcházel žádný přestupek domácích.

Olatunji po souboji s teplickým brankářem Tomášem Grigarem z úhlu napálil míč pod břevno. Na vítěznou branku mu asistoval Jan Kuchta, který vyhrál hlavičkový souboj s Janem Knapíkem. Hostující obránce následně zůstal ležet na trávníku, sudí ani videorozhodčí ale žádný přestupek nenašli.

»Rozhodčí správně uznal branku domácího družstva, které předcházel souboj hráče domácího družstva, jenž nebyl v ofsajdu, s hráčem hostujícího družstva. Domácí hráč v přirozeném pohybu ve výskoku odehrál míč hlavou, přitom jej hostující hráč držel za ruku,« uvedla komise.

»V pádu obou hráčů došlo ke kontaktu levé ruky domácího hráče s hlavou hostujícího hráče. Následně došlo k regulérnímu souboji mezi hráčem domácího družstva a brankářem hostujícího družstva. O přestupky se ani v jednom případě nejednalo,« doplnila komise.

Starý rozhodl správně i ve 33. minutě, kdy nenařídil penaltu pro domácí po souboji Ladislava Krejčího s Muhammadem Jásirem. »Hráč hostujícího družstva v přirozeném pohybu ve výskoku odehrál míč hlavou. Při souboji došlo ke kontaktu jeho levé ruky s hlavou hráče domácího družstva, který byl za hostujícím hráčem. O přestupek se nejednalo,« podotkla komise.

Podle ní nechybovali sudí ani v sobotním zápase Pardubic s Libercem. Marek Radina ve 20. minutě ani po konzultaci s videorozhodčím nenařídil pro Slovan penaltu poté, co se míč po centru z přímého kopu odrazil do ruky domácího Tomáše Zlatohlávka. Předtím v souboji netrefil balon hlavou hostující Jan Mikula.

»Hráč domácího družstva zasáhl míč svou pravou rukou, kterou měl v okamžiku dotyku s míčem v přirozené poloze vzhledem k pohybu těla. Hráč se snažil předejít kontaktu ruky s míčem. Z důvodu aktivní snahy hráče hostujícího družstva hrát míč hlavou se navíc jednalo o tzv. neočekávaný míč, na který domácí hráč nemohl reagovat. O přestupek se nejednalo,« vysvětlila komise.

Ve 34. minutě pak Radina správně udělil libereckému Janu Žambůrkovi pouze žlutou kartu za ostrý zákrok na Vojtěcha Patráka. »Hostující hráč nejdříve zahrál míč a poté vyšší intenzitou zasáhl domácího hráče do oblasti nártu pravé nohy, která nebyla stojná. O surovou hru se nejednalo,« uvedla komise.

K dalším momentům posledního podzimního kola se nevyjádřila, neboť podle manuálu veřejně komentuje vždy čtyři situace z kola, vybrané médii.

(koz, čtk)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy