Zkorumpovaní sudí? Pavlík se za svá nařčení omluvil a rezignoval na funkci v APK

Majitel extraligových Vítkovic Aleš Pavlík, jenž ve středu po druhém semifinále play off hokejové extraligy proti Hradci Králové kritizoval rozhodčí a nařkl je, že jsou zkorumpovaní, rezignoval na post prezidenta Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Pavlík o svém rozhodnutí informoval na oficiálním webu ostravského klubu. Za své počínání se také omluvil.

»Správný chlap by se měl postavit všem věcem čelem, zejména pak těm nepříjemným. Souhlasím s majitelem Mountfieldu Hradec Králové Miroslavem Schönem, že jsem svými výroky po druhém semifinálovém utkání překročil červenou čáru,« prohlásil Pavlík a omluvil se za slova, která pronesl v emocích. »A jelikož je třeba nést následky za své jednání, rozhodl jsem se s okamžitou platností rezignovat na post prezidenta APK LH,« oznámil.

Vítkovice prohrály druhý zápas série 2:3 v prodloužení. Bezprostředně po jeho skončení Pavlík rozhodčí v útrobách Ostravar areny slovně napadl. Následně klub vydal prohlášení, ve kterém utkání označil za ovlivněné a nesouhlasil s uznáním druhé a třetí branky Hradce Králové. Vedení extraligy a komise rozhodčích ale ve čtvrtek potvrdily, že hlavní arbitři Oldřich Hejduk a Jiří Ondráček nechybovali a obě složité situace vyhodnotili správně.

Chováním Pavlíka se v příštích dnech bude zabývat i disciplinární komise soutěže ve spolupráci s ředitelem extraligy Martinem Loukotou. Majitel Vítkovic, jenž je zároveň i viceprezidentem Českého svazu ledního hokeje, věří, že jeho krok pomůže k uklidnění situace.

»Věřím, že od této chvíle už se naše, po hokejové stránce výborná série vrátí zpět na led a už tam i zůstane. Těšíme se společně s Mountfieldem na další zápasy série,« dodal Pavlík. Příští utkání se uskuteční v sobotu v Hradci Králové, který vede v semifinálové sérii 2:0 na zápasy.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy