Zemřel zpěvák kapely Maxim Turbulenc Dan Vali. Bylo mu pouhých 53 let

Fanoušci skupiny Maxim Turbulenc pláčou. Náhle zemřel její zpěvák Dan Vali. Bylo mu pouhých 53 let, příčinou smrti je podle CNN Prima News infarkt.

Kapela, pro niž jsou charakteristické zpracování klasických, především lidových a folkových, skladeb v diskotékových aranžích a barevné obleky, získala 18 platinových desek a jejím největším hitem je skladba Jede jede mašinka.

Maxim Turbulenc založil Vali spolu s Pavlem Vohnoutem a Petrem Panochou. »Budeš tady s námi pořád, kamaráde,« napsali na Facebooku další členové Maxim Turbulenc.

Smrt Valiho se stala šokem pro celou kulturní sféru. »Ještě včera jsme spolu mluvili, byl v naprosté pohodě, plný elánu. Je to strašné. Vůbec nemůžu věřit tomu, co se stalo,« řekl redakci CNN Prima News jeho kolega z kapely Tomáš Báča alias Timi. Dle televize byl Vali na večeři s přáteli, mezi nimiž nechyběl ani bubeník skupiny Divokej Bill. Podle něj zpěvák vyprávěl vtipy, jimiž byl pověstný, najednou ve tváři změnil barvu a sesunul se bez známek života k zemi. Na místo okamžitě dorazila lékařská záchranná služba, jež se ho pokoušela téměř hodinu oživovat, ovšem marně.

(koz)

FOTO – Facebook

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy