Anglie – USA 0:0. Osmifinálový postup Albionu se odkládá

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Anglie v druhém utkání na mistrovství světa remizovali bez branek se Spojenými státy. Albion ve skupině B nenavázal na úvodní přesvědčivé vítězství 6:2 nad Íránem a nevyužil možnost si s předstihem zajistit postup do osmifinále. Američané po výsledku 1:1 s Walesem i podruhé na turnaji v Kataru remizovali.

Angličané, kteří nevyhráli ani třetí vzájemný zápas na světových šampionátech, v úterý uzavřou skupinu B v Rajjánu proti Walesu. »Draci« v dopoledním utkání podlehli Íránu 0:2. Asijský tým se ve stejný den v Dauhá střetne s USA.

»Víme, že umíme hrát lépe. Remíza na mistrovství světa není špatná, žádné utkání tady není snadné. Po našem prvním utkání si lidé myslí, že každého přejedeme, ale tak to nebude. Narazili jsme na dobrého soupeře, ale chtěli jsme tři body,« řekl anglický kapitán, útočník Harry Kane, v televizním rozhovoru.

»Podali jsme velmi solidní týmový výkon proti výbornému soupeři. V některých fázích zápasu jsme měli hru pod kontrolou a vytvářeli si šance. Mohli jsme vyhrát. Přestože se nám to nepovedlo, ukázali jsme velké sebevědomí,« přidal americký ofenzivní záložník Christian Pulisic.

Dvanáctá bezbranková remíza

Hráči Albionu začali aktivněji a v úvodu měli převahu. V 10. minutě po Sakově přihrávce zakončoval v dobré pozici Kane, ale bránící Zimmerman jeho nebezpečnou střelu v šestnáctce zblokoval.

Američané odolali náporu favorita a vyrovnali hru. Velkou šanci na otevření skóre zahodil ve 25. minutě McKennie, jenž sám z pokutového území přestřelil. O chvíli později Pulisic trefil břevno Pickfordovy branky. Na druhé straně Turner v nastavení první půle ránu vyrazil ránu Mounta.

Fotbalisté Spojených států si na začátku druhého dějství vytvořili drtivou převahu a stříbrný tým z loňského Eura sevřeli v jeho šestnáctce. Angličané se i při sérii rohových kopu ubránili, ale v útoku dlouho působili bezzubě.

První střelu na branku »Tří lvů« v druhém poločase obstaral až střídající Rashford v 87. minutě. O anglickém triumfu přece jenom mohl v nastaveném čase rozhodnout Kane, ale hlavičku poslal vedle. »Měli jsme být chladnokrevnější v zakončení jako proti Íránu. Vytvořili jsme si dvě nebo tři šance, které jsme neproměnili. Ale čisté konto nás staví do výborné pozice ve skupině,« prohlásil Kane.

Angličané si připsali 12. bezbrankovou remízu na světových šampionátech, víc žádná jiná reprezentace na kontě nemá. Američané protáhli sérii bez vítězství na pět zápasů a na mistrovství světa neporazili evropského soupeře pojedenácté za sebou.

Skupina B (Chúr):

Anglie – USA 0:0

Rozhodčí: Valenzuela – Urrego, Moreno – Soto (video, všichni Ven.). Bez karet. Diváci: 68 463.

Anglie: Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Bellingham (68. Henderson), Rice – Saka (78. Rashford), Mount, Sterling (68. Grealish) – Kane. Trenér: Southgate.

USA: Turner – Dest (78. Moore), Zimmerman, Ream, Robinson – McKennie (77. Aaronson), Adams, Musah, Pulisic – Weah (83. Reyna), Wright (83. Sargent). Trenér: Berhalter.

1.Anglie21106:24
2.Írán21014:63
3.USA20201:12
4.Wales20111:31

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy