Chceme rozjetou Slavii přibrzdit, říká plzeňský obránce Jemelka

Plzeňský obránce Václav Jemelka chce, aby fotbalisté Viktorie proti Slavii v nedělním šlágru devátého ligového kola odčinili úterní porážku 0:2 s Interem Milán ve skupině Ligy mistrů a fanouškům ukázali, že doma budou opět vítězit. Sedmadvacetiletý reprezentant by současně rád přibrzdil rozjeté Pražany, kteří vedou tabulku o skóre před západočeským obhájcem titulu, jenž má k dobru odložený zápas s Brnem.

»Myslím si, že bude zase skvělá atmosféra a doufám, že dokážeme nějak odčinit domácí prohru (s Interem) a zase fanouškům ukázat, že doma se bude vyhrávat nebo získávat body,« řekl Jemelka v nahrávce pro média od plzeňského klubu.

Po letním příchodu z Olomouce se proti Slavii poprvé postaví v dresu Viktorie. Svěřenci trenéra Michala Bílka pražského rivala v lize neporazili devětkrát po sobě, na jaře ale se Slavií v posledních dvou duelech remizovali 1:1 a nečekaně získali titul. »Je to jeden z největších zápasů, co se dají v lize odehrát. Určitě se na něj budu chtít dobře připravit,« uvedl Jemelka.

Slávisté mají v této ligové sezoně s 31 vstřelenými brankami suverénně nejlepší útok. Vršovický tým exceluje především doma, kde porazil Zlín 4:1, Pardubice 7:0, Teplice 6:0 a České Budějovice 6:1. Červenobílí mají s šesti inkasovanými góly i nejlepší defenzivu soutěže společně s Plzní.

»Teď má Slavia obrovskou formu a střílí hodně gólů. Takže očekávám, že to bude hodně náročné. Musíme je přibrzdit, protože se rozjeli opravdu do velké formy,« upozornil Jemelka. »Samozřejmě před domácími fanoušky je budeme chtít z té formy sesadit dolů a porazit je,« dodal pětinásobný reprezentant.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy