Czech Indoor Gala. Vstupenky na vrcholný atletický svátek jdou do prodeje

Dnes byl spuštěn prodej vstupenek k dalšímu ročníku tentokrát zlatého mítinku World Athletics Indoor Tour Czech Indoor Gala, který proběhne 30. ledna 2024 v ostravské atletické hale.

Ostravské Gala bylo pro sezónu 2024 přeřazeno z kategorie Silver do té nejvyšší, tedy Gold. Premiérově tak patří mezi sedmičku nejelitnějších mítinků tohoto seriálu, což už tak vždy velmi kvalitně obsazenému halovému klání dává ještě větší prestiž. Můžeme se tak těšit na ty největší domácí i zahraniční hvězdy, pro které bude i tato zastávka World Athletics Indoor Tour velmi důležitá, jelikož vítěz seriálu získá divokou kartu pro start na halovém mistrovství světa, které hostí na začátku března příštího roku skotské Glasgow.

Jednou z disciplín, na které se budou moci fanoušci atletiky těšit, by měla být čtvrtka žen s našimi členkami bronzové smíšené štafety ze světového šampionátu v Budapešti Ladou Vondrovou a Terezou Petržilkovou, která je zároveň i tváří nadcházejícího ročníku Czech Indoor Gala. »Czech Indoor Gala patří k mým nejoblíbenějším halovým mítinkům. Ráda závodím před českými fanoušky s kvalitní zahraniční konkurencí. Fakt, že bude Czech Indoor Gala poprvé zlatým mítinkem, je úžasná zpráva. Řadě českých atletů pomůže získat potřebné body do rankingu směrem k HMS v Glasgow i k nadcházejícím vrcholům v letní sezóně,« vzkazuje šestá žena posledního HME.

Czech Indoor Gala 2024 se uskuteční v úterý 30. ledna v ostravské atletické hale. Už nyní lze zakoupit vstupenky na tuto atraktivní atletickou podívanou, a to prostřednictvím sítě www.ticketportal.cz. Cena vstupenky činí 250 korun.

Desetiletá tradice za účasti největších hvězd

Historie atletického Gala v České republice sahá až do roku 2014, kdy se uskutečnil mezinárodní mítink v pražské O2 areně. Tehdy se v naší metropoli představily takové hvězdy jako olympijští vítězové překážkář Dayron Robles a trojskokan Pedro Pablo Pichardo nebo dvojnásobná mistryně světa ve skoku do výšky Blanka Vlašič.

O dva roky později zavítalo Gala na sever Čech do Jablonce nad Nisou. Největším tahákem byla beze sporu tyč mužů s legendou této disciplíny Renaudem Lavilleniem, jenž se blýskl úspěšným skokem na 603 centimetrech. Další TOP výkon přidala trinidadská sprinterka Michelle-Lee Ahye, která prolétla šedesátku v čase 7,10 vteřiny.

Od roku 2017 se mítink koná v ostravské atletické hale. Letos se tak zde tak uskuteční už poosmé. V předchozích letech měli diváci možnost vidět například nejlepšího světového dálkaře posledních let Miltiadise Tentogloua nebo veleúspěšnou keňskou běžkyni Hellen Obiri. Pravidelně zde pak závodily největší domácí hvězdy jako Tomáš Staněk, Pavel Maslák nebo Petr Svoboda.

World Athletics Indoor Tour (Gold) 2024

27. 1.AstanaKazachstán
30. 1.Czech Indoor Gala OstravaČeská republika
4. 2.BostonUSA
6. 2.ToruňPolsko
10. 2.LiévinFrancie
11. 2.New YorkUSA
23. 2.MadridŠpanělsko

(koz)

FOTO – ČAS

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy