Doma můžeme porazit každého, řekl před duelem se Španěly Jankto

Čeští fotbalisté doma už desetkrát po sobě neprohráli a křídelník Jakub Jankto je přesvědčen, že příznivou sérii mohou natáhnout i v nedělním druhém utkání skupiny A Ligy národů proti gigantovi ze Španělska. Podle šestadvacetiletého záložníka Getafe mohou reprezentanti na svém hřišti porazit kohokoliv. Přestože jako jediný z národního celku působí ve Španělsku, zápas kvůli tomu prestižněji nebere.

Jankto si pochvaloval, že českému týmu hodně pomohlo čtvrteční vítězství 2:1 nad Švýcarskem v úvodním duelu skupiny. »Výhra nás hodně nakopla, i mentálně. Pro nás to byl jeden z nejdůležitějších zápasů skupiny, tři body jsou zlaté. Proti Španělsku to bude ještě těžší. Ale já vždy říkal, že doma můžeme porazit kohokoliv. Dokázali jsme to v historii, « řekl Jankto.

»Tady v Edenu jsme od zápasu s Brazílií v roce 2019 neprohráli, chceme tu šňůru natáhnout. Nejdeme si jen pro remízu. Pokud budou šance a budeme mít možnost vyhrát, určitě budeme chtít vyhrát,« doplnil Jankto.

Věří, že český tým bude schopen favorizovaným Španělům čelit. »Víme, že jsou asi ve všech aspektech lepší než my. Ale my si věříme díky té naší týmovosti a hrdosti, kterou dáváme do každého zápasu. Kdybychom nevěřili, že se jim můžeme vyrovnat, tak ani nemusíme chodit na hřiště. Pro nás je cíl udržet se v elitní skupině, po výhře nad Švýcary vidíme, že je to ještě více reálné. Proti Španělsku jdeme udělat body, může být třeba klíčový bod,« poznamenal Jankto.

Španělé zřejmě budou dominovat v držení míče. »Doufáme, že budeme na míči, co nejvíce to půjde. Nemůžeme si dovolit ztrácet každý balon po jeho zisku, musíme si ho vážit. Když si nebudeme věřit na balonu, nechají nás běhat bez míče a postupně budeme unavenější a unavenější,« řekl Jankto.

»Máme určitě odlišný styl hry než Španělé. My máme podle mě větší tah na branku, ale oni jsou na míči opravdu skvělí. Technicky vyčnívají, čekám, že budou na balonu víc, ale zároveň určitě nechceme jen bránit. To není styl, kterým chceme hrát,« doplnil Jankto.

Od loňského srpna působí ve španělském klubu Getafe, kam zamířil ze Sampdorie Janov. »Hodně lidí se mě na to ptá, jestli to beru nějak speciálně. Ale neřekl bych. Nejdu do zápasu s tím, že hraji proti Španělsku, ale s tím, hraji za Českou republiku,« prohlásil Jankto.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy