Hráčem měsíce je Durosinmi z Plzně, trenérem pak sparťan Priske

Hráčem měsíce se za září ve FORTUNA:LIZE stal nigerijský útočník Rafiu Durosinmi z Viktorie Plzeň. Mezi trenéry kraloval dánský kouč vedoucího celku tabulky pražské Sparty Brian Priske. Výsledky dnes odtajnila Ligová fotbalová asociace (LFA), jež tradiční anketu pořádá.

Durosinmi prožil devátý měsíc v roce jako z říše snů. Skórovat totiž dokázal v každém ze čtyř ligových kol, jež se v září uskutečnily. Nejprve se podílel na vítězství nad pražskými Bohemians 1905 v poměru 2:0, když se již v 9. minutě postaral o vítěznou branku. O týden později přispěl k demolici Zlína v poměru 7:1, když na tamní Letné dva góly sám vstřelil a na další nahrál svému plzeňskému parťákovi Pavlu Šulcovi. Při výhře 6:2 nad Pardubicemi se nigerijský ostrostřelec znovu prezentoval dvěma zásahy i asistencí. Cenný gól dal i v minulém šlágru v pražské epet ARENĚ, tam však Plzeň podlehla misstrovské Spartě 1:2. Částečnou náplastí je tak pro Durosinmiho aspoň to, že anketě LFA porazil oba nominované sparťany – Filipa Panáka a Lukáše Haraslína. Navázal tak na spoluhráče Pavla Buchu, který získal ocenění za srpen.

To šestačtyřicetiletý Priske v hlasování fanoušků předčil ostravského Pavla Hapala a plzeňského Miroslava Koubka, který obhajoval titul z osmého kalendářního měsíce. V této sezoně uspěl Priske v anketě poprvé, v minulé sezoně ji ovládl třikrát. Jeho svěřenci během těžké zářijové série ani jednou neprohráli. Nejprve vyhráli 2:0 na horké liberecké půdě, pak doma rozstříleli Slovácko 5:0 a vítězně se naladili na derby »S«. V něm uhráli remízu 1:1 v 10. minutě nastavení, když se ze značky pokutového kopu prosadil Lukáš Haraslín.

Povedené září z pohledu sparťanů korunoval duel s rozjetou plzeňskou Viktorií, v němž zvítězili 2:1. O góly se na vyprodané Letné postarali Qazim Laci a Jan Kuchta.

(koz)

FOTO – lfafotbal.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy