Krejčí měl z atmosféry v O2 areně husí kůži. Věří v zlepšení

Premiéru na velké mezinárodní akci si odbyl v pátek v české basketbalové reprezentaci rozehrávač Vít Krejčí, který už má za sebou sezonu v NBA v dresu Oklahomy. Přiznal, že z atmosféry v zaplněné O2 areně při vstupu do mistrovství Evropy proti Polsku měl husí kůži. Dojem dvaadvacetiletému rodákovi ze Strakonic, jenž bude od příští sezony jediným českým zástupcem v nejlepší lize světa, kazil výsledek 84:99. Krejčí věří, že v dalších zápasech domácí celek porážku napraví a nebude v play off v Berlíně chybět.

»Těšil jsem se extrémně. Před zápasem jsem měl úplně husinu. Byl to neskutečný moment vyběhnout před domácí diváky. Bylo to vážně super. Zahrát si před rodinou, před kamarády. Samozřejmě, že bych chtěl, aby utkání dopadlo jinak. Nic se ale neděje, čekají nás ještě čtyři zápasy. Není důvod teď věšet hlavy. Máme další zápas a musíme se snažit vyhrát,« řekl Krejčí. Chce uspět už dnes proti favorizovaným Srbům.

Češi proti Polsku rychle prohrávali až o 13 bodů, před poločasem se sice dostali do vedení, ale potom nedokázali zachytit nástup soupeře do druhého poločasu a po dotahování v závěru už ztratili šanci. »Byl to nervy drásající zápas. Chvíli jsme byli dole, chvíli nahoře a pak zase dole. Musíme najít nějaký balanc a nemít takové výkyvy ve hře. Více zachovat chladnou hlavu,« prohlásil Krejčí.

Neustálé dotahování manka bylo podle něj náročné. »Pro příště nesmíme nechat soupeře takto odskočit. A když už to jednou dotáhneme, tak se musíme vyvarovat chyb, aby se to neopakovalo. Musíme hrát čtyřicet minut a ne dvacet. Měli jsme minuty, kdy to vypadalo, že už půjdeme přes ně. Pokaždé jsme buď dovolili útočný doskok a nebo oni proměnili těžkou střelu,« prohlásil Krejčí. »Zápas se nám prostě nepovedl a není potřeba se v něm hodinu pitvat a říkat si: ‚Prohráli jsme s Polskem.‘ Stalo se.«

V rekordní návštěvě na českou basketbalovou reprezentaci na domácí půdě 10 992 diváků byli hodně slyšet i polští fanoušci. »Polsko je blízko. Dalo se čekat, že jich dorazí hodně. Alespoň to nebylo v hledišti jednostranné. Já osobně mám takové soupeření mezi fanoušky rád. Atmosféru to jenom zlepšuje,« uvedl Krejčí.

Věří, že pátá prohra za sebou po zápasech na přípravném turnaji v Hamburku s Německem a Itálií i duelech kvalifikace mistrovství světa ve Francii a doma s Maďarskem tým psychicky nepoznamená. »Já jsem zvyklý z Oklahomy. Tam hrajeme čtyři zápasy týdně a někdy se vůbec neraduju. Máme ještě čtyři zápasy na nápravu,« podotkl Krejčí.

Srbové dnes budou jasnými favority. »Vždy hrajeme líp, když nejsme favoriti. Na druhou stranu Srbsko je fakt těžký soupeř, takže uvidíme,“ podotkl Krejčí a věří, že tým dokáže vylepšit obranu, která jej v posledních zápasech trápila. „My obranu máme. Není to o tom, že bychom nevěděli jak bránit. Musíme se ale podívat na video a zlepšit ji.«

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy