Mistrovství republiky: úspěšná obhajoba pro Duklu i USK

V Hodoníně proběhlo mistrovství České republiky družstev mužů a žen. Na své tituly z loňského roku navázali atleti z Dukly Praha a atletky z USK Praha.

O nejkvalitnější výkon víkendu se postaral koulař Tomáš Staněk. Ten si nechal změřit pouze dva pokusy, ale oba stály zato. Svěřenec Petra Stehlíka zahájil vrhem na 20,39, čímž přehledem zajistil kladenským barvám dílčí prvenství. Ve čtvrté sérii se pak dokázal ještě výrazně zlepšit, když jeho náčiní dolétlo až na 21,28. Dobrou formu z posledních týdnů potvrdil také jeho tréninkový a týmový kolega Tadeáš Procházka, jenž zapsal solidních 19,21.

Velkým tahákem pro příznivce královny sportu byla soutěž oštěpařek, kde se utkali čerstvá světová šampionka Haruka Kitaguchi z Japonska a světová rekordmanka Barbora Špotáková. Papírové předpoklady přeci jen potvrdila Kitaguchi, která se jako jediná dostala přes 60 metrů. Její vítězný výkon měl hodnotu 60.06. Špotáková hodila zapsala 55.40, což stačilo na třetí místo. Druhou příčku si vyházela díky svému sezónnímu maximu 56.78 další reprezentantka Dukly Praha Martina Píšová.

Radek Juška kraloval oběma horizontálním skokům. V dálkařském sektoru mu k suverénnímu triumfu stačil jediný pokus z první série, který měřil 783 centimetrů. Další primát pak přidal v trojskoku, kde zapsal 15,41. Soutěž dálkařek měla poměrně překvapivou vítězku. Tereza Vokálová zavzpomínala na své vícebojařské časy a porazila všechny specialistky větrným skokem o hodnotě 655 centimetrů. Při tomto pokusu foukalo svěřenkyni Michala Nováka +3.2 m/s do zad. Regulérně pak zaznamenala 631 centimetrů, čímž se vyhoupla do čela letošních národních tabulek.

Na domácím stadionu se blýskl místní patriot Filip Sasínek. Ten byl jednoznačně nejvýraznější osobností běžeckých distancí. Závod na 5000 metrů opanoval v letošním nejlepším českém výkonu a osobním rekordu 13:55.47 a na patnáctistovce nenašel přemožitele v čase 3:48,57. Vítězem byl i na patnáctistovce.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy