Pastrňák o Němcích: Za poslední roky vyrostli, mají talentovanou mládež

Po úvodních hodech, kdy zaznamenal David Pastrňák za dva první zápasy v Tampere po příjezdu na mistrovství světa skvělých pět bodů za tři góly a dvě nahrávky, vyšel kanonýr Bostonu podruhé za sebou naprázdno. A včera proti Finsku dopadl spolu s ním stejně i celý český tým. Domácí po výborném výkonu, který Pastrňák sportovně ocenil, zvítězili přesvědčivě 3:0.

»Jak to celé shrnout… Dostali jsme dva rychlé góly v první třetině, která nám vůbec nevyšla, a proti Finsku se to pak jen těžko otáčí. Do obrany hrají vážně výborně,« uvedl Pastrňák. »Měli jsme být víc na puku, celý zápas jsme však hráli bez něj. Nedokázali jsme založit akci, útočníci i beci zbytečně dlouho drželi puk a navíc jsme celou dobu byli daleko od sebe,« popsal Pastrňák nedostatky ve hře Čechů.

Připustil, že bylo nepříjemné bojovat se soupeřem, který vyznává prakticky stejný styl hry. »Docela dost. Všichni se dobře doplňují a ví, jak mají hrát. Není to žádná sranda, protože to stojí hodně sil. Útočník si musí pokaždé najet strašně nízko pro puk, to taky bere síly. Není to příjemné na pohled, asi se na to nekouká dobře. Ale Finové to hrají už pár let, člověk na to musí najít recept. Měli jsme s tím ze začátku problém. Ale to však bylo spíš námi než finskou hrou,« přemítal Pastrňák.

Spekulace o Kanadě? Nebyly…

Pastrňák zdůraznil, že mužstvo před utkáním nespekulovalo na téma čtvrtfinálového soupeře. Tři body by znamenaly, že na úvod play off se svěřencům louče Kariho Jalonena postaví do cesty Kanada, zatímco jakýkoliv jiný výsledek přisuzoval národnímu týmu Německo.

»O tom vůbec nepadla řeč. My se chtěli co nejlépe připravit na čtvrtfinále, dostat se do té největší formy, což nám moc nevyšlo. Faulovali jsme a sami jsme se do přesilovky nedostali. Až ke konci za stavu 0:3. Finům přesilovky hodně pomohly. A zaslouženě. Byli více v pohybu,« porovnával Pastrňák.

Porážka nemusí tým bolet s ohledem na další průběh turnaje, ale na psychice také zrovna nepřidá. Za uplynulých 120 minut hry Češi v Tampere pouze jedinkrát skórovali. »Určitě jsme se chtěli navnadit lépe. Za dva poslední zápasy jsme dali jeden gól, máme to v hlavách. Nic se nedá dělat, musíme si odpočinout a hodit to za hlavu. Doufejme, že se ofenziva ve čtvrtek probudí,« věřil Pastrňák s vyhlídkou souboje s Německem.

Čtvrtfinálového soka nechtěl kanonýr Bostonu rozebírat. »Neviděl jsem ani jediný zápas druhé skupiny, takže nemůžu Němce nijak hodnotit. Jen vím, že za posledních pár let hodně vyrostli, mají talentovanou mládež,« připomněl Pastrňák. Přesun do Helsinek neřeší. »To není vůbec problém, je to hodina a půl, nic hrozného. Bude to normální přejezd,« podotkl Pastrňák.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy