Plzeň je díky Lize mistrů zajištěna na několik let dopředu, řekl její majitel

Fotbalová Plzeň, která si díky postupu do skupiny Ligy mistrů vydělá téměř půl miliardy korun, je podle majitele a generálního ředitele Adolfa Šádka zajištěna na několik let dopředu. Klubový šéf má přesto dál v plánu Viktorii prodat. Díky větší finanční stabilitě ale získal více času a možností najít nejvhodnějšího investora.

Šádek převzal klub loni v březnu po Tomáši Paclíkovi, který po téměř 11 letech v pozici vlastníka skončil ze zdravotních a osobních důvodů. Poté deklaroval, že pro Viktorii hledá nového investora.

»Mně se to v podstatě nezměnilo, prodávám klub dál. Nicméně mám asi víc času, víc možností a s větší rozvahou mohu vybírat strategického a silného partnera, který bude chtít klub v dalších letech rozvíjet. A bude s ním mít podobný záměr jako já, a tudíž to bude pro blaho tohoto klubu a ne pro blaho jednotlivce či jakékoliv obchodní společnosti,« řekl Šádek na tiskové konferenci.

»Ani po postupu do Ligy mistrů neměním názor, že Plzeň potřebuje ať už dalšího strategického a silného investora nebo majitele, který bude klub dál rozvíjet. Nám tohle dalo jenom klid na práci,« doplnil.

Výrazně se mu ale ulevilo, že se Plzeň vrátila do hlavní fáze evropských pohárů po tříleté absenci, a rovnou do nejprestižnější Ligy mistrů. Podle spekulací médií měl západočeský klub velké dluhy.

»Vždycky je to o tom, jak se rozdovádím. Dá se to utratit poměrně rychle, dá se jednat nehospodárně, dají se dělat hloupé přestupy a peníze vyhazovat z oken. Ani jedno se tady ale určitě nestane. Myslím, že klub se stabilizoval tak, že ve výhledu několika let máme klid na práci a můžeme klub rozvíjet ve všech segmentech,« uvedl Šádek.

Jeho setrvání v managementu Viktorie není podmínkou případného prodeje. »Já už jsem to říkal i po dobu roku a půl, co probíhal diskusní pořad s několika zájemci na téma prodej klubu. Já tuhle podmínku nikdy neměl a podotýkám do budoucna, že nikdy mít nebudu,« prohlásil Šádek.

»Je to ryze rozhodnutí té nové společnosti, nového člověka o tom, s kým bude chtít dál klub rozvíjet. Než k tomu dojde, můžu do jisté míry klást podmínky, jakým způsobem si představuju, že by se klub měl rozvíjet. Jestli tady budu, záleží na těch lidech, jestli nějací přijdou,« doplnil.

Dosavadní jednání s potenciálními zájemci ho neuspokojila. »Rok a půl to běží a zatím jsem se nikam úplně neposunul, abych byl spokojený pro sebe a pro klub,« řekl šéf Viktorie. »Jestli sem někdo časem přijde, tak není vůbec podmínkou, že tady Šádek musí sedět. Tím ale neříkám, že bych tady nechtěl sedět. Je to klub mého srdce a vždycky bude. Ne, že si to naházím do kufru a pojedu. Viktoria Plzeň zůstane navždycky mým klubem číslo jedna,« dodal Šádek.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy