Porazit Dánsko. Nic jiného »Lvíčatům« nezbývá

Čeští fotbalisté do 21 let nastoupí v úterý ve třetím kvalifikačním utkaní o postup na mistrovství Evropy 2025 doma proti Dánsku. »Lvíčata« budou usilovat o první výhru ve skupině I a zároveň o to, aby se na svého soupeře dotáhli. V úvodních dvou zápasech svěřenci trenéra Jana Suchopárka ztratili body vždy v nastavení. Duel se Seveřany má výkop v Českých Budějovicích v 18.00.

Čeští mladíci v pátečním utkání nad Walesem vedli od 39. minuty, v šesté minutě nastavení však hosté srovnali. Také na Islandu inkasovala »Lvíčata« v přidaném čase a prohrála 1:2.

»Zklamání (po remíze s Walesem) je obrovské doteď. Branka byla hloupá a zbytečná. Na druhou stranu jsme předvedli diametrálně odlišnou hru v prvním a druhém poločase, hlavně co se týče efektivity a přesnosti v útočné fázi, ale i v obranné. Musíme být koncentrovaní a kvalitní po celé utkání,« řekl Suchopárek na tiskové konferenci.

Dány považuje za těžkého soupeře. »Co se týče individualit a techniky, je Dánsko jednoznačně kvalitnější než Wales,« uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Jeho tým je ve skupině, kterou doplňuje Litva, předposlední. Na Dánsko ztrácí tři body a na vedoucí Wales čtyři, Ostrované ale odehráli o zápas víc. »Pořád máme všechno ve svých rukách. Když všechno vyhrajeme, postoupíme z prvního místa. Nekoukáme na to, jaký tlak je na nás vyvíjen. Chceme každý zápas vyhrát,« prohlásil útočník Václav Sejk.

»Když zápas s Dánskem zvládneme, bude to dost dobrý krok k tomu, abychom v tabulce poskočili. Že bychom se ale na tabulku koukali, to ne,« dodal hráč pražské Sparty.

Na šampionát přímo postoupí vítězové devíti skupin a tři celky s nejlepší bilancí na druhých příčkách. Další šestice mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utká o zbylá tři místa na turnaji. Slovensko má coby pořadatel účast na mistrovství jistou.

(koz, čtk)

FOTO – fotbal.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy