První biatlonové zlato pro domácí Německo

Letošní mistryní světa ve sprintu se na biatlonovém šampionátu v německém Oberhofu stala domácí Denise Herrmannová-Wicková, stříbro brala Švédka Hanna Öbergová. Strhující byl i souboj o třetí místo, ve kterém uspěla Linn Perssonová nad Marte Olsbuovou Røiselandovou. Vidět byly i Češky – Markéta Davidová byla šestá a životní maximum dosáhla osmnáctá Tereza Voborníková.

Jako první odstartovala Finka Mari Ederová, číslo 3 měla Markéta Davidová, ta na ležce zastřílela čistě a po výjezdu ze střelnice už ztrácela na Slovinku Anamariji Lampičovou před sebou pouhé dvě vteřiny. Na stojce Davidová zastřílela i podruhé čistě a odjela do posledního kola s velice dobrým střeleckým časem. Do cíle tak dorazila jako první a nastavila čas na 22:10,2.

Jako první se před ní posunula Italka Lisa Vitozziová, chvíli po ní i Hermannová. Vitozziová bohužel v posledním kole zabrala, chybělo bezmála pět vteřin. V parádním finiši nakonec Hanna Oebergová nestačila na Hermannovou o pouhé 2,2 vteřiny.

Na ležce se čistou položkou prezentovala i Tereza Voborníková. Skvělý vklad české biatlonistky, ale na stojce poslední ránou minula terč a musela na trestné kolo. Ale i tak se umístila dokonce před Italkou Dorotheou Wiererovou a po dojezdu české biatlonistce patřilo páté místo.

Lucie Charvátové se ležka nepovedla, když udělala hned dvě chyby. Další dvě přidala vestoje a nakonec brala 59. místo.

Eliška Václavíková bohužel na první střelbě udělala jednu chybu. Šlo ale o poměrně rychlou položku české biatlonistky. Jednu chybu udělala i na stojce a bohužel jí o kousek utekl stíhací závod, když jí v cíli připsali 65. místo.

Tereza Vinklárková poslala první ránu vleže vedle, ostatní terče ale vybílila. Po jedné chybě na stojce jí se ztrátou převyšující 4 minuty patří 85. místo.

Konečné pořadí:

1. Herrmannová-Wicková (Německo) 21:19,7 (0)

2. H. Öbergová (Švédsko) +2,2 (0)

3. Perssonová (Švédsko) +26,2 (0)

4. Röiselandová (Norsko) +31,3 (1)

5. Vittozziová (Itálie) +45,8 (0)

6. Davidová (ČR) +50,5 (0)

7. Schneiderová (Německo) +57,6 (1)

8. Klemenčičová (Slovinsko) +58,1 (0)

9. Magnussonová (Švédsko) +58,8 (0)

10. Simonová (Francie) +1:02,8 (2)

18. Voborníková (ČR) +1:17,5 (1)

59. Charvátová (ČR) +2:54,8 (4)

65. Václavíková (ČR) +3:03,4 (2)

85. Vinklárková (ČR) +4:06,6 (2)

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy