Remíza je vždycky ztrátou, říká po Slovácku slávista Provod

I když fotbalisté Slavie v utkání 7. ligového kola na Slovácku prohrávali a museli dotahovat ztrátu, záložník Lukáš Provod označil remízu 1:1 za ztrátu. Pětadvacetiletý český reprezentant a autor vyrovnávací branky z pokutového kopu věří, že klopýtnutí po pěti výhrách v nejvyšší soutěži po sobě Pražany nijak nepoznamená před čtvrtečním vstupem do skupiny Evropské konferenční ligy v tureckém Sivassporu.

»Remíza je pro nás ztrátou vždy. Přijeli jsme sem pro tři body, ale pustili jsme Slovácko do hodně šancí. V naší lize je důležité vycházet vždy z dobré defenzivy, protože gól jsme schopni dát vždycky,« řekl Provod.

Jeho tým vede po včerejší ztrátě ligovou tabulku už jen o skóre před mistrovskou Plzní, která má k dobru jedno odložené utkání. Provod je přesvědčen, že zaváhání v Uherském Hradišti nebude mít žádný vliv na čtvrteční úvodní zápas skupiny Evropské konferenční ligy.

»Nemyslím si, že by nás to mělo přibrzdit. Evropa je specifická, jsou to úplně jiné zápasy a ve srovnání s českou ligou jde o totálně rozličné soutěže,« uvedl Provod. »Musíme se vrátit k výkonům, které nás zdobily před zápasem na Slovácku a věřím, že budeme úspěšní,« dodal slávistický záložník.

Naštval ho nepovedený vstup do utkání, Slovácko otevřelo skóre už po necelých 15 sekundách. »Začátek byl katastrofální a hned v první minutě jsme si nechali dát gól, což bylo pro další vývoj hodně složité. Slovácko je dost zkušené na to, aby vycházelo ze zajištěné defenzivy. Tady je to vždy v tomto směru specifické,« uvedl Provod. »V první části jsme se až moc přizpůsobili, nakopávali jsme míče a moc o fotbale to nebylo,« doplnil.

V 74. minutě se štěstím proměnil penaltu a skóroval ve druhém utkání po sobě. Gólman Slovácka Filip Nguyen míč tečoval, ale v cestě do sítě mu nezabránil. »Byl jsem rozhodnutý, kam penaltu umístím, ale nekopl jsem to dobře. Naštěstí to tam spadlo,« oddychl si Provod.

Druhý poločas už byl podle něj lepší. »Zlepšili jsme se, měli jsme nějaké závary, ale dali jsme jen jeden gól. Vstup byl stěžejní, my musíme být ti, kdo vstřelí první branku. Nesmí se stát, že se to podaří soupeři a my pak zápas doháníme celých 90 minut,« doplnil Provod.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy