Sparta i Slavia v MOL Cupu postupují. Z ligistů zakoply Teplice, Pardubice a Slovácko

AKTUALIZOVÁNO

Pražská »S« po divokém derby zvládla své zápasy třetího kola domácího poháru na půdě druholigových soků. Sparta v televizním duelu zvítězila 1:0 na půdě Líšně a Slavia slaví výhru 2:0 v Kroměříži.

Sparta obměnila oproti derby celou jedenáctku a evidentně šetřila své opory na sobotní šlágr 10. kola FORTUNA:LIGY proti Plzni. V Líšni měla namále, když domácí dokonce jednou trefili spojnici břevna a tyče, ve dvou případech chytil téměř jasný gól zaskakující gólman Vorel. A o výhře svěřenců kouče Briana Priskeho rozhodl ve svém prvním startu v základní sestavě po letním přestupu z nedaleké Zbrojovky Brno Michal Ševčík. »Byl to typický pohárový zápas, kdy se potkává jeden z nejlepších týmů z první ligy s druholigovým týmem, který ale hraje velmi dobrý fotbal. Přiznám se, že výkon, který jsme předvedli, nebyl takový, jaký jsme si představovali. Na druhou stranu nakonec odjíždíme s postupem, což je byl ten hlavní cíl, proč jsme přijeli,« zhodnotil dnešní utkání kouč Sparty Priske. »Moc to pro mě znamená, zvlášť tady v Brně, kde se na mě přišla podívat spousta známých,« radoval se Ševčík.

Rovněž Slavia zcela obměnila sestavu z derby v Edenu, které skončilo 1:1, a celkem v pohodě zdolala nováčka druhé ligy. V Kroměříži se do černého trefili postupně Matěj Jurásek a Mojmír Chytil. »Jsme rádi, že se utkání povedlo výsledkově a z větší části i herně. Hrálo se v krásné atmosféře a navíc před návštěvou, za níž by se nemusely stydět ani ligové týmy. Vážíme si toho, jak se k nám všichni chovali. Tímto bych chtěl všem v Kroměříži poděkovat a popřát jim hodně štěstí do zbytku sezony,« řekl po postupové výhře asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Takto úspěšné dnes nebyly Teplice, které podlehly Vyškovu v jeho azylu v Drnovicích 0:1. O vítězství aktuálního lídra druhé ligy rozhodl v 37. minutě Ondřej Vintr. Severočeši dohrávali o deseti poté, co byl po přestávce vyloučen Nemanja Krsmanovič. »Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, po prvním poločase bych nejradši vystřídal tak šest hráčů,« zlobil se Zdenko Frťala, trenér Teplic.

Také Pardubice jsou dnes na kolenou. Východočeši stejně jako vloni vypadli z domácího poháru ve Velvarech. Třetiligový soupeř tentokrát udolal favorita po penaltovém rozstřelu, po základní hrací době i prodloužení skončil zápas 1:1. Před rokem prohráli Východočeši ve Velvarech o kolo dříve 0:1. »Zápas jsme nezvládli, podruhé za sebou vypadnout ve Velvarech je hrozné, ale můžeme to napravit o víkendu ve východočeském derby,« řekl rozladěný kouč Pardubic Radoslav Kováč.

Možná největším překvapením ale je, že vítěz poháru z roku 2022 Slovácko dnes zakoplo dokonce doma. Druholigové Dukle podlehlo v divokém utkání 3:4, když svěřenci trenéra Petra Rady rozhodli o postupu ve třetí minutě nastavení.

Už ve druhém kole poháru vypadl nováček nejvyšší soutěže Karviná. A dnes jej málem následoval i druhý slezský ligista – ostravský Baník, který se trápil proti týmu z třetí nejvyšší soutěže. Ostrava odpor Záp zlomila až v sedmé minutě nastaveného času, kdy se za stavu 1:1 po závěru trefil hostující Frydrych. A ještě více na mále měl dnes ligový Jablonec, který v Domažlicích vystřílel postup až na penalty. Byl tedy v této rizikové disciplíně lepší než Pardubice…

* * *

Kroměříž – Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 35. Jurásek, 56. Chytil. Rozhodčí: Rouček. Sestava Slavie: Kolář – Tomič (89. Douděra), Vlček, Kačaraba, Dumitrescu – Masopust (89. Schranz), Tecl (81. Tijani), Wallem – Jurásek (89. Koffi), Ogungbayi – Chytil (59. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Vyškov – FK Teplice 1:0 (1:0)

Branka: 37. Vintr. Rozhodčí: Machálek. ČK: 50. Krsmanovič (Teplice). Sestava Teplic: Mucha – Cykalo (40. Knapík), Chaloupek, Mičevič – Hora (40. Radosta), Dramé, Křišťan (62. Havelka), Krsmanovič – Beránek – Gning (55. Jásir), Fila (62. Vachoušek). Trenér: Frťala.

Kroměříž – Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 35. Jurásek, 56. Chytil. Rozhodčí: Rouček. Sestava Slavie: Kolář – Tomič (89. Douděra), Vlček, Kačaraba, Dumitrescu – Masopust (89. Schranz), Tecl (81. Tijani), Wallem – Jurásek (89. Koffi), Ogungbayi – Chytil (59. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Líšeň – Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 48. Ševčík. Rozhodčí: Petřík. Sestava Sparty: Vorel – Vitík (79. Horák), Gomez, Vydra – Mejdr (46. Ryneš), Vydra, Pavelka (90.+1 Sörensen), Pešek – Karabec, Ševčík (63. Schánělec) – Sejk (79. Olatunji). Trenér: Priske.

Domažlice – FK Jablonec 1:1 po prodl. (1:1, 1:0), na pen. 4:5

Branky: 34. Dvořák – 84. Náprstek. Rozhodující penaltu proměnil: Drchal. Rozhodčí: Rouček. ČK: 67. Pavlík (Domažlice). Sestava Jablonce: Fendrich – Slávik (46. Alégué), Štěpánek, Tekijaški, D. Souček (29. Nykrín) – Schön (46. Chramosta), Hübschman (71. Náprstek), Houska, Čanturišvili – Krulich (63. Jovovič), Drchal. Trenér: Látal.

Velvary – FK Pardubice 1:1 po prodl. (1:1, 0:0), na pen. 5:4

Branky: 90.+1 Jakab – 74. Sychra. Rozhodčí: Vokoun. Sestava Pardubic: Šmíd – Surzyn, Halinský (26. Kukučka), Donát, Tischler – Vacek (74. Darmovzal) – Sychra, Hlavatý (46. Daněk), Míšek (46. Mukwelle), Pikul (91. Matoušek) – Černý (46. Krobot). Trenér: Kováč.

1. FC Slovácko – Dukla Praha 3:4 (2:1)

Branky: 43. Juroška, 45.+1 Sinjavskij, 79. Srubek – 4. Buchvaldek, 56. Škoda, 73. Kozel, 90.+3 Douděra. Rozhodčí: Kotala. Sestava Slovácka: Heča – Reinberk (74. Kalabiška), Daníček, Srubek, Holzer – Havlík, Trávník – Sinjavskij, Kim Sung-pin (74. Vecheta), Juroška (78. Petržela) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Jihlava – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Branka: 72. Hais. Rozhodčí: Všetečka. Sestava Hradce: Zadražil – Čech, Hlaváč (72. Klíma), Ševčík – Harazim, Kučera (72. Dancák), Pudhorocký (46. Kodeš), Rada (86. Čihák), Horák – Hais (79. Vašulín), Juliš. Trenér: Kotal.

Opava – Brno 3:2 (3:1).

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy