Speciální týmy rozhodují, nám to tam napadalo, pochvaloval si Růžička

Hokejisté Třince ve 13. kole extraligy potvrdili, že po nevydařeném vstupu do sezony nabírají formu. Na ledě Mladé Boleslavi si připsali čtvrtou výhru v řadě a výrazně si vylepšili statistiku úspěšnosti přesilových her. Proti Bruslařům využili všechny tři výhody, dvakrát se mezi střelce zapsal kapitán Martin Růžička, jenž utkání v prodloužení i rozhodl.

»Speciální týmy teď rozhodují, pět na pět se góly dávají těžko. Dnes to tam napadalo,« pochvaloval si Růžička po výhře Ocelářů 3:2 v prodloužení. »Bylo to náročné utkání, nebo spíše jsme si to náročné udělali. Vedli jsme 2:0 a druhá třetina nám nevyšla. Nevím z jakého důvodu. Ve třetí třetině jsme se zase zvedli a v prodloužení dali gól. Jsme rádi za dva body, ale určitě druhá třetina je pro nás poučení,« zhodnotil šestatřicetiletý útočník zápas.

Třinečtí do utkání dobře vstoupili a v první dvacetiminutovce si vypracovali dvoubrankové vedení. Druhá část ale patřila domácím, kteří v početních výhodách vyrovnali a hosté mohli děkovat brankáři Ondřeji Kacetlovi, že to bylo jen 2:2.

»Hráli jsme bídně a dali jsme domácím hodně přesilovek. Nedělali jsme dobrá rozhodnutí s pukem, byla to hrozná třetina. Jsme rádi, že to nakonec bylo 2:2. O přestávce jsme si k tomu v kabině řekli. Je to čistě o hlavách. Když budeme hrát tři třetiny, tak si myslím, že budeme v pohodě,« uvedl Růžička.

Úřadující mistr se po rozpačitém úvodu dostává do tradiční pohody, Slezané vyhráli počtvrté za sebou a posedmé bodovali. V tabulce se tak posunuli na sedmé místo, navíc mají dva zápasy k dobru. »Pomalinku se zvedáme a doufám, že v tom budeme pokračovat,« přál si Růžička.

Třinec navíc potvrdil, že se mu proti Mladé Boleslavi daří. V minulé sezoně Oceláři vyřadili Bruslařský klub v semifinále 4:0 na zápasy a dnes je porazili podesáté za sebou. »Náhoda to asi není. Nevěděl jsem, že máme takovou sérii. Vím, že minulé play off jsme nad nimi vyhráli, ale momentálně se nám na ně daří a jsme za to rádi. Kdykoliv se to může otočit, ale vážíme si toho,« dodal Růžička, jenž je s šesti góly nejlepším střelcem týmu.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy