Vládne nám dvaasedmdesáti a půl procentní nedůvěra

Podle aktuálních volebních preferencí, sdělených agenturou Média, jsou strany vládní koalice, TOP 09 a KDU-ČSL, na stejné úrovni s KSČM. Každou z nich by nyní volilo 3,5 procenta občanů. Jen o půl procenta lépe by dopadl další člen vládní koalice, hnutí STAN. Je legrační slyšet přívržence tohoto SPOLU-vládního tria štěkat, jak levice mizí ze scény.

Nicméně ona ani ODS s 16 procenty nemá bůhvíjak silný mandát k vládnutí, což? Průzkumu jednoznačně kraluje Babišovo ANO (29 %). Jaký to propastný rozdíl mezi jeho prezentací v médiích a realitou. Nebyla-li bych znalkyní poměrů na české politické scéně a sála informace jen z médií, nutně bych musela nabýt dojmu, že ANO je nicotným spolkem nejen na hraně oné bájné pětiprocentní hranice, ale na hraně jakéhokoli voličského potenciálu.

Když by Svetr, Traktorista a Starosta uzavřeli trojkoaliční jednopohlavní manželství, nedosáhli by dokonce ani na Okamurových 14 procent, jehož SPD se těší stejné »přízni« médií jako ANO. Obdobně by je rozstřelila »akademická« koalice KSČM + Přísaha + ČSSD (ty by nyní daly dohromady 12 procent). Ze stávajících vládních stran by se do Sněmovny kromě ODS dostali už jen Piráti (11,5 %), což by jim společně o procento a půl nestačilo ani na samostatného Babiše. A kdyby se ANO spojilo s SPD a pětiprocentní ČSSD, Fiala aby začal balit a zkusil štěstí v jistě demokratických volbách na Ukrajině. Konec konců, právě tam, a ne jinam, ve skutečnosti patří.

Mohl by třeba Zelenskému lajnovat stůl, »votisknout« se ještě jednou do Chodníku slávy a po večerech si s Volodýmkem hrát na vojáčky a snít svůj sen, jak vygumují Rusko z mapy světa.

Kdyby žila moje babička, řekla by: »Tohle je opravdickej bordel na kolečkách.« Já dodám, že oproti němu jsou lehké děvy úplné světice. Žádné polistopadové vládě v průběhu mandátu neklesly preference tak výrazně jako této. Zemi české vládne dvaasedmdesáti a půl procentní nedůvěra. Ryze matematicky… 100 % – (16 % ODS + 11,5 % Piráti) = 72,5 %. To je, panečku, dílo!

Marie Krejčíková

Související články

1 KOMENTÁŘ

  1. Poté, co mlátička fízl Ondráček vyletěl ze sněmovny i z kraje, vypadl teď i z trutnovské radnice. Tak čest práci, soudruzi.

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy