Tento týden byl zahájen 75. frankfurtský knižní veletrh

75. Frankfurtský knižní veletrh se návštěvníkům otevřel ve středu, slavnostní zahájení proběhlo již v úterý. Podle organizátorů se veletrh zaměřuje na nejaktuálnější otázky týkající se literatury a společnosti.

Veletrhu se účastní více než 4200 vystavovatelů z celého světa. Jedná se o největší počet vystavovatelů od roku 2020.

Pětidenní akce, která potrvá do 22. října, je největším knižním veletrhem na světě co do počtu zastoupených nakladatelství a nabízí rozmanité programy pro odborníky i veřejnost.

Odborníci z branže se mohou těšit na řadu obchodních příležitostí, navazování kontaktů a prezentace s významnými řečníky, zatímco pro návštěvníky jsou připravena autorská čtení a živé akce s renomovanými autory a televizními hvězdami z celého světa.

Ministryně pro kulturu a média Claudia Rothová, která na zahájení výstavy zastupovala německého kancléře Olafa Scholze, zdůraznila, že literatura je zdrojem empatie napříč kulturami.

Svou literární a kulturní scénu zde představuje jako letošní čestný host Slovinsko.

Lidé při návštěvě 75. Frankfurtského knižního veletrhu v německém Frankfurtu nad Mohanem, 18. října 2023. FOTO – Xinhua/Zhang Fan (5x)/Ren Pengfei (1x)

Vystavovatel prezentuje čínské knihy na 75. Frankfurtském knižním veletrhu v německém Frankfurtu nad Mohanem, 18. října 2023. FOTO – Xinhua/Zhang Fan
Návštěvníci vcházejí do výstavní haly 75. Frankfurtského knižního veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem, 18. října 2023. FOTO – Xinhua/Ren Pengfei

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy