127. Běchovice se blíží. Na co se můžeme těšit?

Už jen týden zbývá do startu 127. ročníku nejstaršího silničního běžeckého závodu v Evropě Běchovice – Praha. Na co se můžete v neděli 24. září v jeho rámci těšit?

Startovné stále ještě v prodeji

Silniční závod Běchovice – Praha se každoročně těší velké popularitě. Zúčastňují se ho profesionální běžci, hobby běžci, ale i řada známých osobností. Kapacita jedné z nejvýznamnějších běžeckých událostí v České republice je omezena, přesto se ještě dá zakoupit startovné. Registrovat se na závod je možné až do pátku 22. 9. na webových stránkách Běchovic a startovné činí 899 korun. Opozdilci si pak budou moci koupit startovné i v den závodu přímo v Běchovicích u Staré pošty, a to za 1399 korun.

Každý účastník obdrží v rámci startovného tričko Joma s motivem letošního 127. ročníku závodu Běchovice–Praha, fotografii a video z cílové rovinky a po proběhnutí cílem také finisherskou medaili. Sběratelé odznáčků si o ně mohou říct v prostorech startu i cíle.

Štafetová premiéra

Novinkou je možnost absolvovat závod jako štafeta. Ať už v rámci rodiny nebo přátel mohou účastníci sestavit čtyřčlennou štafetu. Vzniká tak možnost, aby si jedinečnou atmosféru Běchovic užili i běžci, kteří si netroufnou na celou desetikilometrovou trať. Celkově se bude vyhlašovat 21 věkových kategorií a štafety. Běchovice jsou už tradičně i domácím republikovým šampionátem v silničním běhu na 10 kilometrů. Mistrovského závodu se tak účastí i naše běžecká špička, které by letos měla vévodit účastnice olympijských her v Tokiu Tereza Hrochová.

Zajímavý doprovodný program

K závodu patří samozřejmě také bohatý doprovodný program. V prostorech startu i cíle budou připraveny foto koutky. V průběhu trati budou doprovázet běžce hned tři DJ´s. O živý hudební doprovod v prostoru cíle se postará kapela Aura. Chystá se také autogramiáda herce Marka Adamczyka a elitních českých běžců v čele s Terezou Hrochovou nebo Patrikem Vebrem. Připraven bude i stánek České spořitelny s aktivitami pro děti.

(koz)

FOTO – ČAS

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy