Bookmakeři změnili názor. Největším favoritem je Slavia

Fotbalisté pražské Slavie jsou největším favoritem na titul. I bookmakeři Fortuny po více než měsíci změnili názor. Přesvědčily je k tomu povedené výkony červenobílých v posledních dvou týdnech.

Na počátku jarní sezony sice vedla Plzeň tabulku o dva body před červenobílými, ale ti byli považovány z hlediska kurzů za favority na zvednutí mistrovského poháru. S konkurenční Spartou nikdo nepočítal.

Ta se však po úvodní remíze 1:1 v Olomouci vzepjala ve skvělým výkonům a hned devět korálků navlékla na šňůru výher. Už od poloviny března byl nejnižší kurz, co se týká konečné první pozice, právě na svěřence dánského kouče Briana Priskeho. A kurz nadále klesal. Rekordem byl minulý týden, kdy jste si na titul Sparty mohli vsadit v kurzu 1,44:1, kdežto za konečný triumf Slavie byste za jednu vsazenou korunu inkasovali 2,50 Kč.

Jenže uplynulý víkend vše postavil na hlavu. Sparťané navzdory dominantnímu výkonu jen remizovali 1:1 na Slovácku a slávisté ke svému přesvědčivému výkonu v derby s Bohemians 1905 navíc přidali i jasné vítězství 3:0. A o skóre jsou v čele tabulky. Na to nemohli nereflektovat bookmakeři.

Nyní lze na mistrovský titul Slavie vsadit v kurzu 1,80:1, kdežto u Sparty to dělá 2,05:1. Abychom byli zpravodajsky úplní, je třeba dodat, že na Plzeň, která prožívá – navzdory poslednímu jasnému triumfu nad Zlínem 4:0 – katastrofální jaro můžete vsadit v kurzu 33,00:1.

Slavia i Sparta jsou po 28. kole seřazeny na stejné čáře. Ale jen opticky. Červenobílí mají lepší vzájemný zápas, momentálně i – zdá se – lepší formu, a co je nejdůležitější, nadstavbové derby »S« by za této konstelace hráli doma, kde dosud – ve 14 (!) duelech – neztratili ani bod.

Uvidíme, co s kurzy udělá dnešní večer, kdy se »sešívaní« představí na horké ostravské půdě proti Baníku, a následně středa, kdy Sparta ve šlágru 29. kola přivítá Viktorii Plzeň…

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy