Komise rozhodčích: liberecký Chaluš měl být vyloučen, na Spartě vše v pořádku

Podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR měl být liberecký obránce Matěj Chaluš v nedělním utkání osmého kola první ligy v Jablonci nad Nisou ve 20. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Slovácko v závěru zápasu na Spartě správně nezahrávalo pokutový kop po kontaktu domácího Lukáše Sadílka s Kim Sung-pinem. Komise ve svém komuniké uvedla, že nešlo o přestupek.

Chaluš v podještědském derby (1:1) fauloval domácího Michala Černáka, ale sudí Ondřej Berka po nařízení přímého volného kopu hráče chybně nevyloučil. To kritizoval i jablonecký trenér Radoslav Látal na pozápasové tiskové konferenci. »Rozhodčí měl udělit druhou žlutou kartu a následně červenou kartu pro hráče číslo 37 za zmaření slibně se rozvíjející akce soupeře,« upozornila komise.

Za čistý označila souboj sparťana Sadílka s Kim Sung-pinem z 83. minuty. Slovácko na Letné utrpělo debakl 0:5. »Hostující hráč svou nohou zavadil o nohu domácího hráče. Nejednalo se o přestupek,« uvedla komise, která podle nového manuálu od této sezony veřejně rozebírá vždy čtyři situace z kola, vybrané novináři.

Sudí Jan Všetečka si počínal správně i v případě hraničního souboje sparťana Tomáše Wiesnera s Merchasem Doskim z 10. minuty. »Rozhodčí správně nechal pokračovat ve hře, ke vstřelení branky došlo až za 39 vteřin, mezitím měla míč v držení obě družstva. V případě, že by se jednalo o zjevný přestupek, VAR (videorozhodčí) by nemohl intervenovat, protože nešlo o souvislou útočnou akci,« vysvětlila komise.

Ta rovněž souhlasila s verdiktem arbitra Petra Hocka, jenž v nedělním duelu Zlín – Plzeň (1:7) udělil už v sedmé minutě červenou kartu domácímu Jakubu Černínovi za kopnutí podrážkou kopačky do hrudníku Rafiua Durosinmiho.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy