Možné penalty pro Spartu a Plzeň? Podle komise sudí nechybovali

Viktoria Plzeň i znovu vedoucí Sparta se v těžkých utkáních 28. kola dožadovali pokutových kopů. Ani Západočeši v duelu se Slavií, již sesadili po výhře 1:0 z čela tabulky naší nejvyšší fotbalové soutěže, ani Letenští, kteří se vrátili na první příčku díky výhře v malém pražském derby na půdě Bohemians 3:1, nicméně nebyli vyslyšeni. Podle komise rozhodčích to bylo v obou případech správně.

Běžela sedmá minuta duelu ve vršovickém »Ďolíčku«, když domácí obránce Antonín Křapka v hlavičkovém souboji strčil do kapitána Sparty Ladislava Krejčího. Ten se prolétl vzduchem a drsně dopadl na trávník. Píšťalka však zůstala němá. A podle soudcovské generality nešlo o chybu, ač to byl zákrok hraniční. »V 7. minutě utkání rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro hostující družstvo za vražení do soupeře ve výskoku. Jedná se ale o hraniční situaci a v případě, že by rozhodčí pokutový kop nařídil, VAR by neintervenoval,« uvedla komise ve svém dnešním komuniké.

Prakticky totožně komentovala souboj v šestnáctce Plzně, kde slávista Tomáš Zima držel útočníka Viktorie Tomáše Chorého. »V 70. minutě utkání rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo za držení soupeře. Jedná se ale o hraniční situaci a v případě, že by rozhodčí pokutový kop nařídil, VAR by neintervenoval,« dala komise rozhodčích za pravdu sudímu Pechancovi.

Ten jedenáct minut před podezřelým zákrokem v šestnáctce odvolal branku domácího Pavla Šulce. Videorozhodčí totiž odhalil zjevnou hru rukou domácího útočníka. »V 59. minutě utkání rozhodčí na základě intervence VAR správně odvolal branku domácího družstva. Hráč domácího družstva č. 31 se bezprostředně před dosažením branky dotkl míče rukou,« zní dnešní verdikt soudcovské generality.

A tak jedinou chybu shledala v duelu Olomouc – Jablonec (1:0), kde měl hostující Michal Černák za nafilmovaný pád na polovině hřiště od sudího Karla Roučka obdržet druhou žlutou kartu a jít tudíž předčasně pod sprchy. »V 72. minutě utkání rozhodčí chybně neudělil druhou žlutou kartu a následně červenou kartu hráči hostujícího družstva č. 95 za pokus oklamat rozhodčího,« stojí v komuniké.

Kromě výše zmíněných situací komise vyhodnocovala výkony rozhodčích ve všech odehraných utkáních z uplynulého 28. kola FORTUNA:LIGY, ovšem na základě manuálu schváleného před sezonou oficiálně hodnotí jen čtyři sporné momenty vybrané médii.

(koz)

REPRO FOTO – fotbal.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy