Pardubice otočily zápas a mají za sebou úspěšný vstup do Spenglerova poháru

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté Dynama Pardubice mají za sebou úspěšný vstup do nového ročníku nejstaršího turnaje na kontinentu. V zahajovacím duelu Spenglerova poháru v Davosu sice se švýcarským obhájcem trofeje HC Ambri-Piotta prohrávali v deváté minutě již 0:2, ale stačili vyrovnat, když si do druhé i třetí třetiny schovali svorně jednu trefu. Tu vítěznou si pak připsal v prodloužení Lukáš Sedlák.

Východočeši vyslali na brankáře Juvonena celkem 82 střeleckých pokusů, na branku jich prošlo 37. Svému soupeři pak český tým dovolil pouze 25 střeleckých pokusů, přičemž gólman Roman Will musel řešit 12 z nich. V dresu Ambri-Piotty nechyběl český reprezentační útočník Michael Špaček, který se spolu s navrátilcem do Sparty Filipem Chlapíkem podílel na loňském vítězství v turnaji. Po jeho boku na křídle nastoupil americký kanonýr Peter Mueller, jenž na konci listopadu skončil v extraligových Vítkovicích, je zatím bez angažmá a švýcarském celku vypomáhá jen na Spengler Cupu.

Převaha Pardubic, přesilovky i tyče

Ambri-Piotta se po 62 sekundách dostala do vedení. Po přihrávce Laurenta Dauphina se dostal do úniku Alex Formenton a překonal Romana Willa mezi betony. Odpovědět mohl David Cienciala a Dynamo se neprosadilo ani při vyloučení Tima Heeda. V 9. minutě se naopak zapsal mezi střelce opět Formenton, který tečoval před Willem nahození Jesseho Virtanena. Dynamo sice mělo převahu, ale gólman Janne Juvonen udržel čistý štít i při trestu Tobiase Fohrlera.

Ve 24. minutě byl blízko zvýšení Nando Eggenberger, jehož střelu Will vytěsnil lapačkou na levou tyč. Z brejku měl možnost Tomáš Hyka. Pardubice se dočkaly v polovině utkání, kdy se Matej Paulovič prodral před Juvonena a překonal jej bekhendem. Vyrovnání se pak Východočeši nedočkali při trestu Eggenbergera ani při šanci Adama Musila.

Blízko byl ve 47. minutě také Martin Kaut, který trefil tyč. Povedlo se to až o chvíli později Tomáši Zohornovi, jenž se prosadil po zblokované střele Roberta Kousala. Pardubice měly ještě možnost přesilové hry, kdy pykal Jakob Lilja, a nastavení neodvrátila ani šance Tomáše Hyky. V nastavení ale utkání rozuzlil po samostatné akci Sedlák.

»Udělali jsme na začátku dvě chyby, ze kterých jsme inkasovali. Během zápasu jsme se však postupně zlepšovali a byly tam pasáže, kdy jsme až dominovali, hlavně v útočném pásmu. Jsme samozřejmě rádi za to vítězství. Je to pro nás ponaučení, že potřebujeme hrát hned od začátku, nadoraz a ne mít takovéto malé výpadky, které nás mohou stát výhru,« řekl klubovému webu trenér Dynama Václav Varaďa.

* * *

Skupina Torriani:

HC Dynamo Pardubice – HC Ambri-Piotta 3:2 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Paulovič (Poulíček), 48. T. Zohorna (R. Kousal, Hájek), 62. L. Sedlák – 2. Formenton (Dauphin), 9. Formenton (Virtanen, Dauphin). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 6800.

Sestava Pardubic: Will – Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Hájek, Bučko, J. Kolář, Hrádek – Hyka, L. Sedlák, Říčka – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Ciencala – Paulovič, Poulíček, Mandát – Pochobradský. Trenér: Varaďa.

Skupina Cattini:

Frölunda – Kanada 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky: 19. a 35. Hazen, 17. T. Smith, 33. Knight.

(koz, čtk)

FOTO – hcdynamo.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy