Paříž 2024 pronajme 116 lodí na nevídaný zahajovací ceremoniál

Celkem 116 pařížských a regionálních plavidel ze 42 plavebních společností bylo vybráno pro plavbu po Seině při slavnostním zahájení olympijských her v Paříži 26. července 2024, oznámili v pondělí organizátoři.

Zatímco 98 % lodí bude pronajato z pařížského prostředí, své lodě k účasti na zahajovacím ceremoniálu v příštím roce vyšle také štrasburská společnost Batorama.

»Dne 26. července 2024 se více než miliarda diváků obrátí k Paříži a zahajovacímu ceremoniálu olympijských her,« uvedl prezident Paříže 2024 Tony Estanguet. »Jsme velmi šťastní a vděční, že s nimi můžeme počítat při organizaci tohoto jedinečného, vzrušujícího a doufáme, že i největšího ceremoniálu v historii her.«

V prosinci 2021 organizátoři představili své ambice uspořádat zahajovací ceremoniál na řece Seině, kde se očekává účast nejméně 600 000 diváků.

Poprvé během letních her se zahajovací ceremoniál Paříže 2024 uskuteční jinde než na stadionu a v centru města.

Sportovce přepraví čluny, které poplují šest kilometrů z Pont d’Austerlitz na Pont d’Iena, přičemž kulisu jim budou tvořit řeka a ikonické památky hlavního města, jako je Notre Dame, Louvre a Eiffelova věž. Trasa plavby je také jednou z klasických turistických atrakcí Paříže.

Na slavnostní zahájení se prodá odhadem 100 000 vstupenek v ceně od 90 eur do 2700 eur.

Paříž hostila největší sportovní událost světa již dvakrát, a to v letech 1900 a 1924. Po Londýně se stane druhým městem, kde se olympijské hry budou konat potřetí, když se příští rok od 26. července do 11. srpna do francouzské metropole sjedou sportovci z celého světa.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy