Nosková v deštivé Praze na trofej nedosáhla. Vítězkou je Japonka Hibinová

AKTUALIZOVÁNO

Rozmary počasí opět trápily tenisový turnaj WTA v Praze. Finálové utkání mezi Lindou Noskovou a Nao Hibinovou bylo kvůli dešti přerušeno, ovšem jen na přibližně půlhodinu a pak se stihlo dohrát. Bohužel ne ke spokojenosti českých barev, jelikož Linda Nosková pohlehla Hibinové hladce 4:6, 1:6. Osmadvacetiletá Japonka předtím završila úspěšně dnešní dohrávku odloženého semifinále a porazila Rumunku Jaqueline Cristianovou 6:4, 6:7, 6:3.

Semifinálové utkání Hibinové s Cristianovou se mělo odehrát původně v sobotu, hráčky se ale kvůli dešti na kurt nedostaly. Zatímco Nosková stihla v neděli porazit Němku Tamaru Korpatschovou dvakrát 6:1, duel Hibinové byl třikrát přerušen kvůli počasí a nakonec odložen. Dnešní dohrávka trvala na centrkurtu ve Stromovce necelých šest minut.

Osmnáctiletá Nosková hrála druhé finále na okruhu WTA, znovu neúspěšně. V momentě poledního přerušení duelu vedla Hibinová ve druhém setu 4:1 a 30:0. Po návratu na kurt již obrat nepřipustila.

»Dnes to úplně nevyšlo. Počasí mi úplně nepřálo. Doufám, že to příští rok bude rozhodně lepší,« řekla v rozhovoru na kurtu Nosková a poděkovala fanouškům. »Bez vás bych možná ani ten druhý zápas ze špatného stavu neotočila (proti Ankitě Rainaové). Je možné, že bych tu bez vás nyní ve finále nebyla. Dnes jsem to chtěla vyhrát pro vás všechny. Doufám, že to příští rok bude lepší,« doplnila Nosková.

Poprvé se do finále na okruhu WTA dostala letos v lednu v Adelaide, kde prohrála s Běloruskou Arynou Sabalenkovou. To Japonka získala třetí titul na okruhu WTA v kariéře a první od triumfu v Hirošimě před čtyřmi lety. »Chci poděkovat Lindě za skvělé finále. Vím, že teď je to pro ni těžké. Přeji jí hodně štěstí do další části sezony. Byl to pro nás všechny těžký týden kvůli dešti. Těším se, že si tu zase zahraju příští rok,« uvedla Hibinová, která přidala následně i triumf v deblu s Oksanou Kalašnikovovou z Gruzie. Zvítězili nad americko-francouzským párem Quinn Gleasonová, Elixane Lechemiaová 6:7, 7:5, 10:3.

(koz)

FOTO – Livesport Prague Open/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy