Univerziáda v Čcheng-tu umožní světu poznat skutečnou Čínu

Harmonogram 31. světové univerziády v Čcheng-tu se blíží ke konci. Eric Saintrond, generální tajemník Mezinárodní federace univerzitního sportu, se o organizaci a garanci univerziády v Čcheng-tu se vyjádřil velmi pozitivně.

Eric Saintrond, generální tajemník FISU velmi chválil sportovní stadiony, organizaci soutěží, služby dobrovolníků a další aspekty univerziády v Čcheng-tu. Zvláště ocenil, že ze 49 sportovních stadionů bylo pouze 13 nově postaveno. Zbývajících 36 sportovních stadionů, včetně vesnice pro sportovce, byly všechny zrekonstruovány.

»Toto prosazuje i naše Mezinárodní federace univerzitního sportu, která má více využívat stávající budovy k renovaci. Sportovní stadiony jsou skvělé, velké a krásné, a mohou být využity po sportovní hry. Moji přátelé z Mezinárodní asociace Světových her (IWGA) Čcheng-tu opravdu ohromeni. Velmi rádi uspořádají Světové hry 2025 v Chengdu, protože vše je již připraveno. Ještě důležitější je fakt, že sportovní událost této velikosti není jen o vhodných budovách a sportovních stadionech, ale nejdůležitější jsou především lidé. Mnoho lidí je zde ochotno poskytnout dobrovolnické služby,« uvedl.

Letošní univerziáda v Čcheng-tu měla k dispozici 20 000 dobrovolníků z 35 vysokých škol a univerzit. Eric Saintrond řekl, že Univerziáda v Čcheng-tu je skutečným setkáním studentů. Čínští a zahraniční vysokoškoláci spolu komunikují, zažívají a objevují skutečnou Čínu v Čcheng-tu a mají mimořádný a úžasný zážitek.

»Čcheng-tu odvedlo skvělou práci. Zúčastnil jsem se mnoha velkých sportovních akcí, ale tato Vaše čínská akce byla ze všech nejlepší,« dodal Saintrond a doplnil, že poprvé přijel do Číny koncem 90. let minulého století. Při účasti na všech těchto akcích (univerziády v Pekingu, v Šen-čenu a v Čcheng-tu na něj zanechal hluboký dojem pokrok vědy a techniky.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy